Economia 16/02/2013

El grup turístic Orizonia cancel·la les reserves després d'entrar en preconcurs de creditors

Iberojet, Solplan i Condor són algunes de les sis agències que formen part del grup, amb seu a Palma. L'aerolínia Orbest ja ha posat un número de telèfon a disposició dels clients

Efe
2 min

BarcelonaEl grup turístic Orizonia ha cancel·lat totes les reserves de paquets turístics (vol amb hotel) realitzades a través de qualsevol dels seus tour operadors al llarg d'aquest cap de setmana després d'anunciar aquest divendres l'entrada en preconcurs de creditors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'aerolínia del grup, Orbest, ha posat a la disposició dels seus clients un número de telèfon en el qual estan informant de la cancel·lació de totes les reserves de paquets realitzades a través de les seves sis agències (Iberojet, Solplan, Visqui Tours, Orizonia Life, Condor Orizonia i Kirunna).

La companyia, amb seu a Palma, està oferint als afectats el reemborsament dels imports pagats, encara que insten a esperar a dilluns perquè puguin començar els tràmits de les reclamacions.

Orbest assegura que les reserves realitzades a través de la web de l'aerolínia fins el 2 de març –només vol, sense hotel– estan garantides i que els vols operaran "sense problemes". Les pàgines web dels tour operadors –excepte Kirunna– estan fora de servei des d'ahir.

Orizonia, en procés d'integració amb Globalia des del desembre de l'any passat, va sol·licitar ahir el preconcurs de creditors –avantsala de l'antiga suspensió de pagaments– a l'espera que la Comissió Nacional de Competència (CNC) es pronunciï sobre la seva venda al grup que presideix Juan José Hidalgo, la qual cosa pot allargar-se fins a dos mesos.

Aquesta sol·licitud permet el grup protegir-se durant quatre mesos contra una possible reclamació d'algun dels seus creditors, ja que encara que ha aconseguit una important quita del seu deute (de 619 milions de deute ha passat a tenir-ne 81 milions), està supeditada al resultat de l'operació amb Globalia.

L'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) ha donat al grup turístic de termini fins al dimarts perquè reuneixi els 15 milions d'euros que deu al BSP, el banc que paga els bitllets aeris, o en cas contrari, ha dit que li retirarà la llicència.

stats