Economia 30/01/2012

Rajoy debuta a Europa amb el pitjor rècord: Espanya lidera la taxa d'atur

El president espanyol representa el país amb l'índex de desocupació més elevat d'entre tots els presents en la cimera d'aquest dilluns a Brussel·les. Espanya, amb un 22,9% de taxa d'atur supera països intervinguts per la UE, com Portugal, Irlanda o Grècia

Ara
1 min
Atur a la UE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'estrena aquest dilluns en una cimera europea i ho fa com a representant del país amb la taxa d'atur més elevada de la zona euro. D'entre tots els països que acudiran a la trobada d'aquest dilluns a Brussel·les, Espanya està al capdavant dels nivells de desocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les últimes xifres disponibles, del novembre del 2011, apunten que Espanya té una taxa d'atur del 22,9%, per sobre de països que han estat intervinguts per la Unió Europea, com Portugal -taxa del 13,2%-, Irlanda -del 14,6%- i Grècia -del 18,8%. La mitjana de l'eurozona és del 10,3%.

El país que compta amb una taxa d'atur menys elevada és Àustria, amb un 4%, i la segueixen Luxemburg i Holanda -amb un 4,9%- i Alemanya -amb un 5,5%.

stats