Economia 27/02/2014

El nombre d’emprenedors al MWC duplica les previsions

Èxit d’assistència al 4 Years From Now, el saló per a noves idees

Dani Sánchez Ugart
2 min

L’hospitalet de LlobregatEs van marcar l’objectiu d’arribar a 1.000 emprenedors i n’han acabat acollint més de 2.000. Si s’ha de jutjar pels nombre de participants, el 4 Years From Now (4YFN), el saló organitzat per la Mobile World Capital en paral·lel al congrés de mòbils, ha funcionat millor del previst. El 4YFN va tancar ahir les portes després d’acollir una competició de start-ups en què han participat més de 200 empreses de 50 països. A més, s’hi han celebrat mig centenar de conferències d’empreses com WhatsApp, Doodle i Waze i hi ha hagut una intensa agenda de trobades entre emprenedors i inversors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Estem molt contents amb la iniciativa i m’agradaria pensar que l’any que ve es repetirà”, va explicar el responsable del saló i director d’emprenedoria de la MWCapital, Aleix Valls. Hi ha hagut més de mig centenar de societats de capital risc que han acudit a la crida de la MWCapital, a més de diverses acceleradores de start-ups (és a dir, empreses que acullen i donen suport a projectes que tot just arrenquen). “Els inversors amb què he parlat m’han dit que la qualitat dels projectes que han vist és molt alta comparada amb altres esdeveniments similars”, va afirmar Valls.

Un dels projectes més destacats que s’han vist al 4YFN era Cellbuddy, una aplicació israeliana que permet saltar-se el roaming, perquè dóna l’opció a l’usuari de canviar ràpidament d’operadora sense canviar la targeta SIM. Cellbuddy ha estat la guanyadora del concurs de start-ups i rebrà un premi de 20.000 euros en diferents serveis, a més d’un viatge a Silicon Valley i l’accés a diverses acceleradores.

Assistència al Mobile

Però un dels grans premis per als 2.300 participants del 4YFN arriba avui. Amb l’entrada del saló, que valia un mínim de 100 euros, els participants poden accedir avui a l’última jornada del Mobile World Congress, on l’entrada més barata costava 800 euros. Això els donarà l’oportunitat de veure altres projectes punters de la indústria i de trobar-se amb grans empreses del sector, tot i que l’últim dia de Mobile acostuma a ser el de menys afluència de públic perquè els directius sovint marxen abans que acabi.

Ahir, el dia que el 4YFN va tancar portes, Telefónica va presentar les últimes xifres de la seva acceleradora de start-ups, Wayra, que té seu a Barcelona, entre altres ciutats. Aquesta iniciativa, que va ser pionera entre les operadores de telefonia, ja ha aportat 13 milions d’euros a 319 projectes, amb una mitjana de 40.000 euros per projecte. En total, Wayra ha rebut sol·licituds de 23.000 projectes, de les quals només n’han acceptat un 1,4%, “menys que a Harvard”, segons va destacar Gonzalo Martín-Villa, conseller delegat de Wayra.

La sucursal de Wayra a Barcelona és una de les que més inversió atrau. Per això Martín-Villa va considerar que el MWC i el fet que la ciutat sigui capital del mòbil han contribuït a crear un “ecosistema” favorable als emprenedors.

stats