CONFLICTE LABORAL
Economia 27/01/2011

Crits contra CCOO, UGT i Felip Puig a la manifestació de la jornada de vaga

Els convocants, la CGT, la CNT, la COS i Solidaritat Obrera, anuncien per megafonia que més de 9.000 persones participen a la protesta. Els Mossos hi compten 4.000 persones

Redacció
2 min

BarcelonaLa manifestació convocada pels sindicats CGT-Catalunya, CNT-Catalunya, COS i Solidaritat Obrera contra la reforma de les pensions ha tingut tres blancs clars: la UGT, CCOO i el conseller d'Interior, Felip Puig. Els dos sindicats majoritaris han estat criticats en les consignes que canten els participants en la protesta pel seu paper en la negociació de la reforma del sistema de pensions, que precisament aquest dijous ha arribat a un principi d'acord, el dia abans que el govern espanyol aprovi els canvis al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

I Felip Puig, que ha estat qualificat de "mentider" pels manifestant, ha estat blanc de les crítiques pel desallotjament exprés que va ordenar dissabte a l'antic Palacio del Cinema, un local en desús des de fa anys i que els organitzadors de la manifestació havien ocupat per preparar-hi la vaga i fer-hi assemblees. Un total de 418 persones van ser identificades durant el desallotjament, i alguns dels participants en l'acte van ser arrossegats per la policia fora del cinema, ja que es negaven a sortir pel seu propi peu. L'endemà, Puig va anunciar que "s'ha acabat la impunitat", per contrast amb l'etapa de Joan Saura, durant la qual CiU va acusar l'aleshores conseller de ser permissiu amb els grups anomenats "antisistema".

La manifestació ha reunit més de 9.000 persones, segons els organitzadors, o bé 4.000, segons els càlculs dels Mossos d'Esquadra. Ha arrencat poc abans de les sis de la tarda des dels Jardinets de Gràcia. Els participants anaven amb banderes del sindicat CGT i cridant consignes contra la reforma laboral com ara "contra la dreta del capital, vaga vaga general" i "CCOO i UGT, venuts un altre cop". La manifestació ha baixat per la Via Laietana, fins davant mateix de la seu de Foment del Treball.

A la manifestació, s'hi ha pogut veure el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, i l'exsecretari d'Immigració del Govern, Oriol Amorós. Un fort desplegament policial format per Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana ha seguit els manifestants.

stats