Economia 11/04/2012

Vichy Catalán retallarà un 10% el sou als treballadors

El grup assegura que així es garanteix feina als 680 treballadors en un context en què el sector de les aigües minerals ha retrocedit un 14% a Espanya per la crisi

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl Grup Vichy Catalán retallarà un 10% els sous als 680 treballadors de les seves empreses i plantes embotelladores al·legant que la crisi ha fet davallar les vendes al sector més d'un 14%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat l'empresa, la rebaixa salarial serà lineal a tota la plantilla "amb l'objectiu de mantenir els llocs de treball i el futur i les activitats de les seves empreses".

Segons Vichy Catalán, el grup no s'ha lliurat dels efectes de la crisi en el consum a Espanya i ha reduït producció els darrers mesos. L'ajust, "dur però necessari, ha dit l'empresa, serveix per evitar acomiadar i "mals pitjors". L'empresa ha defensat que pren aquesta decisió després d'aplicar altres mesures d'estalvi.

El sector de les aigües minerals embotellades acumula quatre anys de pèrdues, ha dit Vichy Catalán, i el consum per capita ha passat de 125 litres per persona el 2007 a 105 litres l'any passat, segons estimacions provisionals.

La retallada salarial suposa l'aplicació de la reforma laboral, que permet modificar les quanties salarials quan l'empresa registra una caiguda sostinguda de les vendes o ingressos durant dos trimestres.

stats