Els vigilants de seguretat de l'aeroport de Barcelona convoquen vaga pel Mobile

La plantilla, formada per 480 treballadors, reclama més personal

Els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona han convocat vaga del 24 de febrer al 3 de març, coincidint amb el Mobile World Congress, per reclamar millores laborals a Trablisa, adjudicatària del servei des del juny del 2018.

Segons han explicat a Europa Press fonts sindicals, el comitè de vaga ha registrat aquest dimarts a la conselleria de Treball la convocatòria de les aturades.

La plantilla, integrada per uns 480 treballadors, reclama més personal a l'aeroport del Prat per oferir un bon servei, fer els descansos corresponents i més formació.

L'assessor de la plantilla, Juan Carlos Giménez, ha explicat que s'ha sol·licitat la mediació de la Generalitat, ja que són "coneixedors de la situació".

I és que Giménez també va assessorar el comitè de vaga d'Eulen l'estiu del 2017, quan les aturades d'aquests treballadors també van ocasionar cues i aglomeracions als controls de seguretat.
Aquest conflicte es va solucionar amb un laude arbitral, si bé els treballadors asseguren que Trablisa, que va subrogar tota la plantilla, està incomplint gran part de les condicions del laude.

Més continguts de