Laboral

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat aniran a la vaga indefinida

El comitè d'empresa convoca aturades a partir del 10 d'agost per denunciar l'incompliment d'acords

2 min
Aeroport del Prat

BarcelonaEl comitè d'empresa d'I-SEC Aviation Security, la companyia dels vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat, ha convocat aquest dilluns una vaga indefinida que començarà el 10 d'agost. Les aturades es faran cada dilluns, dijous, divendres, dissabte i diumenge en tres franges horàries: de les 4 h a les 7 h, de les 9 h a les 11 h i de les 16 h a les 18 h. CSIF és el sindicat majoritari a la companyia, que s'encarrega de filtrar els passatgers que entren i surten de la infraestructura catalana, però el comitè també està format per RoS, ATES, ADN i STS-C.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El motiu de la vaga, segons han expressat els representants dels treballadors, és l'incompliment dels pactes que s'havien assolit amb la companyia, amb seu als Països Baixos, ja que "no respecta els descansos del personal, ni la conciliació familiar". A més, el comitè denuncia que alguns dels responsables exerceixen un "abús d'autoritat i pressió sobre els subordinats".

Amb aquesta aturada, els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat també pretenen aconseguir que es compleixi la paritat en els seus llocs de treball, ja que fins ara s'ha mantingut "una càrrega de feina més notable per a les dones". D'altra banda, reclamen que l'empresa es faci càrrec de les despeses del pàrquing que actualment assumeix el personal i que es comenci a pagar un plus per parlar idiomes.

El record d'Eulen

La convocatòria de vaga a I-SEC ha recordat la situació viscuda l'estiu del 2017 amb les jornades de caos i cues que va deixar la protesta de la plantilla d'Eulen a l'aeroport del Prat. Aleshores els vigilants de seguretat van iniciar un pols amb l'empresa multiservei per millorar les seves condicions laborals, un conflicte en el qual també va acabar mediant el departament de Treball de la Generalitat i que fins i tot es va ajornar pels atemptats de la Rambla.

La següent empresa en agafar la concessió va ser Trablisa, que també va viure una vaga indefinida el 2019. I-SEC s'encarrega dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat des del novembre de l'any passat, però fonts del comitè asseguren que en aquests deu mesos s'ha demostrat que és un "desastre". "Hi hauria d'haver sis vigilants per filtre en temporada alta i només n'hi ha cinc", denuncien.

stats