Economia 08/05/2015

Volkswagen invertirà 4.200 milions en cinc anys a la fàbrica de Seat i a la de Navarra

El grup alemany destinarà els recursos a instal·lacions, R+D i nous productes entre aquest any i el 2019

Elena Freixa
1 min
Fàbrica de Volkswagen a Wolfsburg. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ

BarcelonaEl grup automobilístic Volkswagen farà una inversió multimilionària a Espanya. El consorci alemany ha anunciat que destinarà a les fàbriques de Seat a Martorell i de Volkswagen a Navarra un total de 4.200 milions d'euros entre aquest any i el 2019. Els recursos serviran per renovar instal·lacions, impulsar l'R+D i també per a nous productes, segons la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'anunci, coincidint amb la inauguració oficial del Saló de l'Automòbil de Barcelona, és "la inversió industrial més gran anunciada mai a Espanya", segons el grup. Ha estat el mateix vicepresident mundial de Compres del grup, l'espanyol Francisco García Sanz, el que ha donat la notícia al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que dina aquest divendres amb la plana major de la indústria automobilística a Espanya.

La concreció de les inversions no s'ha fet pública, però la fàbrica de Martorell s'endurà un bon pessic que pot servir per desenvolupar nous models Seat i també perquè la planta catalana aculli la producció d'algun model nou, tal com esperen els sindicats. Volkswagen hauria d'assignar un nou model per fabricar a Catalunya abans que acabi aquest any.

L'altra fàbrica que rebrà part de la inversió serà la de Volkswagen a Navarra, on el grup alemany hi produeix el seu model Polo.

stats