Economia 04/05/2018

Vueling cancel·la avui 112 vols per la vaga de pilots

Arrenca la segona jornada d'aturades convocada pel sindicat de pilots Sepla

Ara
1 min
La vaga de controladors de Marsella obliga a cancel·lar 122 vols al Prat

BarcelonaSegon dia de vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla a Vueling, després de la que es va celebrar ahir. Avui l'aerolínia té previst cancel·lar 112 rutes que tenia inicialment previstes, la majoria de les quals amb origen o destinació a l'aeroport del Prat (82), principal base d'operacions de la filial d'IAG.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministeri de Foment ha decretat uns serveis mínims que impedeixen afectacions en els vols cap a o des de les Canàries i les Balears, i assegura que el 51% dels vols internacionals i nacionals es mantinguin si no tenen una alternativa de transport de menys de cinc hores.

Aquesta és la segona ronda d'aturades organitzada pel sindicat de pilots, que denuncia "incompliments" per part de la companyia en el conveni col·lectiu. Sepla denuncia que el creixement de Vueling fora d'Espanya està forçant que pilots i copilots s'hagin de traslladar de domicili si pretenen promocionar-se dins de la companyia. A més, el sindicat reclama una millora salarial del 30% per equiparar els pilots de Vueling als d'altres companyies.

Vueling preveu que el 87% dels usuaris no es vegin afectats per la protesta i que, de la resta, tres de cada quatre clients puguin volar en un termini de 24 hores respecte al seu horari habitual.

Cancel·lacions per la vaga de Marsella

D'altra banda, l'aerolínia també ha cancel·lat un total de 95 vols per a aquest cap de setmana amb motiu de la vaga de controladors aeris a Marsella (França), que provocarà restriccions en la seva operativa habitual. Segons ha informat Vueling a la seva pàgina web, aquest dissabte es veuran afectats un total de 52 vols, una xifra que es veurà reduïda lleugerament diumenge, amb 43 rutes.

stats