Economia 22/08/2019

Vueling cancel·la 112 vols del cap de setmana al Prat per la vaga de personal d'Iberia

L'aerolínia ja ha començat a avisar els clients, tot i que avui se celebra l'última reunió de mediació

Paula Clemente
2 min
Passatgers fent cua davant d’un mostrador de Vueling al Prat, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaTal com va fer l'últim cap de setmana de juliol, Vueling ha cancel·lat preventivament 112 dels vols programats per a aquests dissabte i diumenge, per als quals el personal de terra d'Iberia a l'aeroport de Barcelona prepara una segona vaga per reivindicar millores en la seva situació laboral. Són 46 vols dissabte i 66 diumenge. Es tracta, en tots dos casos, de trajectes tant de sortida com d'arribada a Barcelona i es calcula que això afectarà uns 18.000 passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els serveis de terra que la companyia aèria utilitza a l'aeroport de Barcelona pertanyen a Iberia, i per tant és l'aerolínia que més ha de patir els efectes de l'aturada.

Fonts de Vueling expliquen que ja s'ha començat a informar als clients i a oferir-los diverses alternatives per tal que la mobilització els afecti el mínim possible. L'última vegada que el personal de terra d'Iberia va fer vaga al Prat, fa aproximadament un mes, aquest mateix moviment de Vueling va aconseguir evitar gran part del caos a l'aeroport, tot i que després el mal temps va complicar la jornada.

En paral·lel, fonts coneixedores de la situació han informat a Europa Press que el Ministeri de foment ja té decidits els serveis mínims. S'haurà d'atendre el 53% dels vols nacionals i estrangers amb alternatives de desplaçament de més de cinc hores; el 32% dels vols dins la península amb alternatives inferiors a les cinc hores en transport públic i el 100% dels vols a illes.

Aquest dijous, però, està prevista l'última reunió de mediació entre Iberia i el personal de terra que opera al Prat. Es tracta de l'últim intent per cancel·lar la vaga, però el fet que Vueling s'hagi decidit a anul·lar part dels seus vols evidencia que no hi ha gaires esperances que s'arribi a un acord. Tot i això, el personal d'Iberia ha assegurat, abans d'entrar a la reunió, que hi va "amb ganes" de desencallar el conflicte i desconvocar, així, les aturades.

stats