Economia 25/04/2018

Vueling cancel·la un de cada quatre vols al Prat per la vaga de pilots

Una quarta part dels trajectes programats amb destinació o origen a Barcelona no s’han pogut programar per les reivindicacions de la plantilla

Paula Solanas
2 min
Vueling cancel·la un de cada quatre vols al Prat per la vaga de pilots

Entre avui i demà fins a 152 vols de Vueling no sortiran ni arribaran a l’aeroport del Prat per la vaga convocada pels pilots de l’aerolínia a través del sindicat Sepla. Això significa que aproximadament una quarta part dels trajectes programats amb destinació o origen a Barcelona no s’han pogut programar per les reivindicacions de la plantilla. En total, quedaran afectades 246 rutes de la seva xarxa durant els pròxims dos dies, més de la meitat a la capital catalana, on Vueling té la seva base més important. No obstant això, la línia de baix costdel grup IAG va tornar a recordar ahir que només un 14% dels seus passatgers es veuran afectats per la vaga.

Des de la setmana passada l’aerolínia està recol·locant aquests viatgers en altres vols dins les 24 hores posteriors a l’aturada. Foment ha decretat serveis mínims, que hauran de cobrir el 100% dels vols insulars, és a dir, aquells que connecten amb les illes Balears i les Canàries. A més, també es faran el 51% dels vols internacionals i la mateixa proporció dels vols domèstics en els quals l’alternativa de transport supera les cinc hores de viatge. Per a aquells en què es pot arribar a la destinació en menys de cinc hores -per exemple amb l’AVE- els serveis mínims seran del 30%. D’aquesta manera, Vueling assegura que el 81% dels vols programats a la xarxa estaran protegits.

La companyia enfronta la primera aturada de la seva història després que el Sepla decidís convocar quatre jornades de mobilització. Fonts del sindicat explicaven ahir a l’ARA que els pilots van mantenir oberta “fins a l’últim minut” la possibilitat de desconvocar la vaga, però no han arribat a un acord amb l’aerolínia. Els pilots denuncien que Vueling incompleix “reiteradament” articles del conveni col·lectiu i no els garanteix que puguin continuar treballant amb base a Espanya.

El doble d’inversió per a Barajas

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar ahir el nou pla immobiliari per a l’aeroport de Barajas, que suposarà una inversió de gairebé 3.000 milions d’euros durant els pròxims 40 anys. Aquesta xifra és més del doble de la inversió anunciada per a la ciutat aeroportuària del Prat, on Foment vol destinar 1.264 milions d’euros en 20 anys. El pla desenvoluparà 2,7 milions de metres quadrats edificables a l’aeroport madrileny.

stats