Aerolínies
Economia 05/08/2022

Vueling pacta un augment salarial del 6,5% amb els sindicats

Els treballadors descarten anar a la vaga

ARA
2 min
Cua per fer el check-in als mostradors de Vueling

BarcelonaPunt final a l'amenaça de vaga dels treballadors de Vueling. L'aerolínia ha arribat finalment a un acord amb el sindicat CCOO per apujar un 6,5% el sou dels tripulants de cabina del 2021 aplicant l’IPC del 2021 a les taules salarials. L'acord ha arribat després de diverses mobilitzacions per part dels treballadors i l'amenaça d'una vaga, prevista a partir del 15 d'agost, que finalment es descarta després d'aquest acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una reunió al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), l'empresa i el sindicat han acordat l’equitat amb la resta de col·lectius i el pagament dels endarreriments de l’any 2022, segons ha informat CCOO en un comunicat. El pacte, però, no concreta cap augment salarial per a l’any 2022. Tampoc no s'ha donat a conèixer la posició del sindicat Stavla, que és majoritari entre els tripulants de cabina de l'empresa. 

Per ara s'ha acordat també l'"equitat amb la resta de col·lectius i el pagament dels retards de l'any en curs", segons ha informat CCOO de Catalunya en un comunicat.

Mobilitzacions

L'acord arriba tres dies després de la mobilització de 300 empleats a les oficines centrals de Vueling, al Prat de Llobregat. En aquesta protesta, els sindicats van assegurar que, si la negociació no donava fruits i no s'acabava amb la discriminació que pateixen els tripulants de cabina, es veurien abocats a una vaga.  

En les reunions, l'empresa havia traslladat als treballadors que tinguessin en compte que estan expectants amb l'evolució de l'economia, davant l'augment del preu del combustible, la inflació i els avisos d'una recessió.

Les pujades de sou de les grans empreses

El cas de Vueling se suma a altres grans acords d'augments salarials aconseguits en grans empreses, com Seat, Ferroglobe, Lidl, Mercadona o Lufthansa, entre d'altres.

En la majoria d'aquests casos, com en els de Seat i Mercadona, la pujada arriba al 6,5% del sou per compensar la inflació i lliga el salari a la inflació fins al 2025. En el cas de Lidl, però, va pactar a principis de juliol un augment del 7% en els salaris dels seus empleats aquest any i d'almenys un 16,5% fins al 2025. En el cas de Ferroglobe, l'acord inclou un increment salarial del 6,5% per al 2021 i del 10,2% per a aquest any.

stats