Economia 24/02/2015

Ysios inverteix en una empresa suïssa que combat el Parkinson

Júlia Manresa
2 min
Ysios inverteix en una empresa suïssa que combat el Parkinson

La lluita contra el Parkinson és l’objectiu principal de la nova inversió d’Ysios Capital, un fons d’inversió barceloní especialitzat en biomedecina que va néixer el 2008 i que amb aquesta partida estrena el seu segon fons. Segons ha pogut saber l’ARA, la companyia catalana invertirà 3,9 milions de francs suïssos (3,6 milions d’euros) a Prexton Therapeutics, una farmacèutica suïssa que està desenvolupant un tractament contra el Parkinson i altres malalties associades.

Aquesta és la primera inversió del segon fons d’Ysios, tot i que la companyia encara no l’ha completat. De fet, continua buscant inversors per reunir fins a 100 milions d’euros i mantenir el seu ritme d’inversions. Ysios ha decidit entrar a Prexton Therapeutics juntament amb el fons danès Sunstone i l’alemany Merck Serono Ventures. Entre tots tres han invertit 9,3 milions de francs suïssos (8,7 milions d’euros).

El tractament de Prexton Therapeutics se centra en les complicacions més tardanes que el Parkinson provoca en el sistema nerviós de les persones que pateixen aquesta malaltia.

El Parkinson afecta especialment persones de més de 60 anys i es preveu que la seva incidència s’incrementi amb l’envelliment de la població. “Els medicaments que hi ha actualment contra el Parkinson no solucionen les complicacions que provoca més endavant”, explica Raúl Martín-Ruiz, director d’inversions d’Ysios i responsable de la inversió a Prexton. Martín-Ruiz (que s’incorporarà al consell de Prexton) explica que el medicament encara està en fase preclínica i que, per tant, encara no s’ha començat a provar en humans. L’objectiu d’aquesta primera ronda d’inversió és arribar fins a les primeres proves amb pacients de Parkinson, que es començaran a finals d’aquest any.

Segons Martín-Ruiz, Ysios ha apostat per aquest tractament pel seu potencial i perquè “a la llarga permetrà reduir la dependència que ara tenen els pacients del sistema sanitari”.

stats