Ara Mateix

ERC converteix la campanya del 20-D en 'State Wars'

"En una galàxia no gaire llunyana anomenada democràcia, es juga el futur polític d'un petit país. Els catalans, armats amb urnes, estan decidits a exercir la seva llibertat. Però l'Imperi del No ho ignora. L'objectiu dels rebels és entrar al Congreso amb una missió difícil i mai duta a terme fins ara: defensar la República Catalana".

Després que Podem introduís Darth Vader en campanya, aquest cop ha estat ERC qui s'ha sumat a la febre de ' Star Wars' per il·lustrar el seu nou vídeo electoral de cara al 20-D. En aquesta ocasió, però, es tracta de ' State Wars'. Els republicans converteixen els seus candidats, Gabriel Rufián i Joan Tardà, en Han Solo i Luke Skywalker; Aznar en Darth Vader; el ministre Margallo en Palpatine, i, entre d'altres, Jordi Pujol en Yoda, que viu als "boscos d'Andorra".

El vídeo, en què també apareix Rajoy a través d'un holograma –amb referència a les seves aparicions en televisions de plasma–, acaba dient: "' State Wars': La força dels catalans despertarà de nou".