La Junta Electoral expedienta l''Abc' per l'entrevista a Arrimadas en jornada de reflexió

El diari s'exposa a una sanció de fins a 1.000 euros

Ara
2 min
La portada de l''Abc' del 20 de desembre

BarcelonaLa Junta Electoral Central (JEC) ha acordat obrir un expedient sancionador contra el diari 'Abc' per haver publicat el dia 20 de desembre, coincidint amb la jornada de reflexió de les eleccions del 21-D, una entrevista a la cap de llista de Ciutadans en aquells comicis, Inés Arrimadas, que, a més, era la protagonista absoluta de la portada del diari, amb una fotografia a primer pla a tota pàgina.

El cas va ser denunciat pel Partit Popular el mateix dia 20, i dijous la Junta Electoral va donar la raó a aquesta formació, ja que considera que la publicació d'aquella entrevista "podria conculcar la prohibició de difondre propaganda electoral o realitzar cap acte de campanya electoral un cop aquesta legalment ha acabat", segons indica la JEC en la seva resolució. El mateix document adverteix que aquests fets "podrien constituir una infracció electoral susceptible de ser sancionada amb una multa de 100 a 1.000 euros".

De moment, però, la decisió de la JEC es limita a encarregar a una de les seves vocals la instrucció d'un expedient que, posteriorment, haurà de ser validat per la mateixa Junta. L'organisme també dona deu dies al diari perquè presenti al·legacions.

El 23 de desembre, el mateix 'Abc' va explicar que el PP l'havia denunciat per la publicació d'aquesta entrevista. En aquella notícia, el diari al·legava que la peça en qüestió havia estat "elaborada el 19 de desembre, abans que es decretés el tancament de campanya", i considerava, en conseqüència, que la seva publicació estava "emparada per la llibertat d'expressió i informació", igual que "les peces informatives sobre els mítings de final de campanya" que tots els diaris incloïen aquell mateix dia 20.

En aquella mateixa notícia, l''Abc' atribuïa la presentació de la denúncia per part del PP als "nervis" que havien "desencadenat" les "enquestes adverses als interessos" d'aquest partit.

stats