Colau reivindica la feminització de la política i crida a fer fora els "gallets" del PP

L'alcaldessa de Barcelona acusa Mariano Rajoy de no haver "trepitjat el carrer"

Reivindicar la feminització de la política i batallar contra el sistema patriarcal. Aquest ha estat el leitmotiv de l'acte feminista que En Comú Podem ha celebrat aquest dissabte a Badalona i que ha comptat amb la presència d' Ada Colau. L'alcaldessa de Barcelona ha fet una crida a " fer fora els gallets del PP" i expulsar-los de les institucions no pas per "revengisme" sinó perquè " no representen" la majoria social. "Ho farem per fer-ho millor i representar-los millor a ells mateixos perquè nosaltres sí que governem per a tothom", ha proclamat.

Colau, que ha exhibit el seu orgull pel fet de ser la primera dona alcaldessa de Barcelona, ha assegurat que no li estranya gens que Mariano Rajoy digui que és "difícil" governar. "Si no tens ni idea de com viu bona part de la població perquè no trepitges el carrer és molt difícil governar", ha sentenciat l'alcaldessa tot recordant que quan ella i el seu equip van entrar a l'Ajuntament els que havien governat "sempre" els miraven com si fossin "estranys". Colau ha insistit que les dones del seu moviment arriben a les institucions per "subvertir un poder injust i masclista" i que ho faran "sense demanar permís" perquè es tracta de "recuperar allò que és de tots" i de "donar contingut a la paraula democràcia".

En un acte en el qual han participat diferents dones d'En Comú Podem, la candidata al Senat María Feixanet ha recordat, especialment al PP i Ciutadans, que " negar el patriarcat és complicitat amb la violència masclista". El candidat de la coalició d'esquerres, Xavier Domènech, que ha presentat l'acte, ha carregat contra els populars per retallar de forma "indecent" les polítiques per combatre la violència masclista. Ha fet una crida a acabar amb aquesta xacra i també amb l'escletxa salarial que fa que avui en dia les dones cobrin un 20% menys de mitjana que els homes. "El PP ha governat contra vosaltres i especialment contra les dones", ha sentenciat Domènech.

La portaveu del govern municipal de Madrid, Rita Maestre, ha reivindicat que les dones que estan governant ciutats han demostrat que " ho fan millor" que aquells que tenien el poder abans. "Madrid estava arrasada per la corrupció i l'ús malgastador, absurd i caspós dels recursos públics", ha dit Maestre, que ha carregat contra " la forma sistemàtica" dels populars d'afavorir "els seus amics". A l'acte també hi han intervingut la número dos d'En Comú Podem a Barcelona, Lucía Martín, que ha recordat que "el feminisme només és un perill per als que sostenen el masclisme", i la regidora de Barcelona Laura Pérez, entre d'altres.