Iglesias: "És probable que haguem d'assumir responsabilitats molt importants"

Incorpora Alberto Garzón, Ada Colau, Mónica Oltra i la direcció del seu partit al cartell de campanya

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pablo Iglesias i Alberto Garzón han enganxat els cartells de campanya sobre un mural que diferents simpatitzants acabaven de dibuixar i que representa el "país que somnia Units Podem". EFE

MadridPablo Iglesias va arribar a la campanya del 20-D amb tots els sondejos en contra i amb l’ànim sota mínims. Durant les primers dies de caravana, Íñigo Errejón, admetia que Ciutadans els havia robat la cartera a la recta final. Però Podem va remuntar a última hora. “Ens ha faltat una semana de campanya i un debat”, proclamava Iglesias el desembre després de veure que es quedaven a només 300.00 vots del PSOE.

Ara Podem afronta aquesta campanya com una segona volta. De la remuntada a la victòria. L’objectiu, de portes enfora, és superar al PP. Però si una cosa busca l’aliança amb IU és el 'sorpasso' al PSOE. Ha dissenyat una campanya amb tres eixos: reividincar-se com un partit patriòtic, plurinacional i la nova socialdemocràcia. “El somriure d’un país”, es llegeix en un cartell electoral en què Ada Colau apareix en primer terme. Acompanyen Iglesias els pesos pesants de les confluències, tant l'alcaldessa de Barcelona com la líder de Compromís, Mónica Oltra, així com els líders de la direcció del partit. Són Íñigo Errejón, Irene Montero, Carolina Bescansa i l'exjemad Julio Rodríguez.

Iglesias presumeix d’equip i fins el 26-J cedirà part del protagonisme a Alberto Garzón, la seva direcció -Errejón encapçala sol la meitat de la caravana- i les confluències. A mitjanit, ha encetat la campanya amb el líder d’IU des de Madrid i l’enganxada de cartells s’ha fet sobre un moral dibuixat poques hores abans i que és "un homenatge a tot el talent que ha hagut de marxar".

Assumir "responsabilitats importants"

Units Podem ha encetat campanya estenent de nou al PSOE. "Es probable que haguem d'assumir responsabilitats molt importants", ha dit convençut que guanyaran les eleccions al PP. "Tenim una oportunitat històrica aquest 26-J i l'afrontarem amb un somriure", ha afegit durant una intervenció que no ha durat més de deu minuts.

La tradicional enganxada de cartells ha tingut un clima molt menys íntim que el del 20-D. Llavors Iglesias va viatjar amb el seu equip fins al poble del seu pare, a Zamora, amb l'objectiu de començar la campanya des de les zones rurals, on també busquen el vot.

El CIS preelecatoral finalment constata que Podem aconsegueix trencar la llei electoral i fer-se un forat a les Castelles. L'acte d'inici d'aquesta campanya ha estat en el parc de la Cornisa de Madrid, envoltat de més militants d'IU que no pas de Podem. Aquesta campanya és en plural, i Iglesias ha cedit el testimoni, en part, als líders de totes les formacions que aglutinen aquesta candidatura "patriòtica".

stats