Microsites  /  Eleccions 26-J 22/06/2016

Mariano Rajoy estava al corrent de la conspiració entre Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau

"El president del govern [espanyol] ho sap", explica el ministre de l'Interior a Daniel de Alfonso en una nova gravació difosa pel diari 'Público'

Ara
2 min
Rajoy i Fernández Díaz, ahir a Barcelona poc abans que es fes pública la gravació

BarcelonaMariano Rajoy estava al corrent de la conspiració entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per fabricar informacions contra dirigents de CDC i ERC abans del 9-N, tal com es desprèn de la nova gravació difosa aquest dimecres al diari 'Público'. "El president del govern [espanyol] ho sap", assegura el ministre al cap d'Antifrau en una conversa que van mantenir el 16 d'octubre de 2014. L'actual candidat del PP a Catalunya dóna a entendre, a més, que Rajoy estava d'acord amb l'intent de desprestigiar els partits independentistes. La conversa difosa a 'Público' es desenvolupa així.

  • Fernández Díaz: "El president del govern ho sap".
  • De Alfonso: "Em sembla bé, però això és lògic, és una relació de govern".
  • Fernández Díaz: "Jo l'hi vaig dir a ell, és un home discret. Per descomptat, la seva mà dreta no sap el que fa la mà esquerra. Jo el conec molt bé, de molts anys. Porto treballant i col·laborant amb ell des del febrer del 91 ininterrompudament, a l'oposició, al govern, a l'oposició".
  • De Alfonso: "Gairebé 15 anys".
  • Fernández Díaz: "Des del 91, 23 anys".
  • De Alfonso: "14 anys".
  • Fernández Díaz: "Des del febrer, gairebé 24 anys".
  • De Alfonso: "Gairebé 24, esclar".
  • Fernández Díaz: "Que el coneixia d'abans. Ell era al partit a Pontevedra, jo a Barcelona. Vam estar a les eleccions amb Hernández Mancha i vam guanyar en les eleccions a Miguel Herrero de Miñón i a tots, en fi, i Rato, i estàvem tots junts en aquesta aventura política, no? Però, vaja, ja de començar amb ell sent el secretari general del partit, secretari de política autonòmica i tal i després a cada ministeri que ell ha anat... Ell és president del govern, jo ministre de l'Interior, al febrer farà 24 anys... i et puc assegurar que és un home que és la discreció personificada".
stats