Garzón: "No som els antisistema i sortim a guanyar"

Errejón admet que potser Podem "no ho ha fet tot bé" aquests mesos però ressalta que han estat lleials als seus valors

Ara
2 min
Alberto Garzón a Màlaga

Màlaga"La nostra candidatura és per guanyar". Així de clar ha estat a la seva ciutat, Màlaga, el líder d'IU Alberto Garzón, que lidera amb Pablo Iglesias la candidatura Units Podem pel 26-J. Després de constatar "l'expressió d'entusiasme i solidaritat" que han desfermat les enquestes cap a ells ha indicat que no es deixaran impressionar per cap sondeig i que la brúixola seran "els valors". En la línia argumental de la seva campanya ha indicat que "la confrontació és entre UP i el PP". "Anem a per ells!", ha afirmat en un escenari que compartia amb les segones espases de Podem, Pablo Echenique i Íñigo Errejón, i amb la portaveu dels anticapitalistes al parlament andalús Teresa Rodríguez.

Units Podem intenta allunyar la llufa de la radicalitat que li penja el PP: "No som antisistema, defensem drets humans com no ser desnonats i que les lleis no estiguin sempre a favor dels banquers. Ells són els antisistema", ha clamat.

Errejón ha afirmat que el repte de la candidatura ha de ser "fer un projecte de majories per recuperar les institucions" i ha rebutjat que se'ls intenti "dividir amb etiquetes" per treure transversalitat al seu projecte. "Els que defensem la sobirania nacional som nosaltres, els patriotes són les que defensen a la seva gent i no qui s'endú els diners a Panamà", ha avisat. Malgrat les crítiques dels altres oradors al PSOE i al PP ell ha afirmat que no es poden "equivocar d'adversari" i caure "en els retrets". Dibuixant una certa autocrítica ha admès que "potser no ho hem fet tot bé aquests mesos" en relació als pactes amb el PSOE però ha indicat que han actuat sempre "des de la lleialtat" a les seves idees: "Vam dir canvi sí, xecs en blanc no", ha conclòs.

stats