Microsites 22/06/2016

Puigdemont, sobre Fernández Díaz: "No només hauria de dimitir, sinó que hauria de renunciar a la seva candidatura"

El president de la Generalitat carrega contra el ministre de l'Interior per l'escàndol de les conspiracions amb el director de l'Oficina Antifrau

Ara
2 min
El president Puigdemont, durant la declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals / CRISTINA CALDERER

Barcelona"No només hauria de dimitir el ministre de l'Interior i comparèixer a donar explicacions a les seus parlamentàries que calgui, sinó que hauria de renunciar a la seva candidatura". Amb aquesta contundència s'ha expressat aquest matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant una entrevista a 'El món a RAC1', en què s'ha referit a l'escàndol de la conspiració entre Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per fabricar informacions contra ERC i CDC. "No pot representar Catalunya algú que està com a mínim al vèrtex d'una trama que busca utilitzar institucions públiques amb uns objectius partidistes absolutament abjectes", ha assegurat.

Respecte a les responsabilitats que hauria d'assumir De Alfonso, Puigdemont s'ha mostrat més prudent i ha assegurat que "és el Parlament el que ha de poder escoltar les seves explicacions. La institució depèn del Parlament".

"La filtració també obeeix a interessos partidistes"

El president ha recordat, també, que la filtració de la notícia, publicada per Público, obeeix també a interessos de caire partidista. "Que això es publiqui a només uns dies de les eleccions indica que no només hi ha l'interès que se sàpiga que existeix una pràctica indecent, sinó que hi ha un interès partidista".

"S'ha anat contra Convergència"

Preguntat per Jordi Basté, Puigdemont ha recordat, també, altres informacions aparegudes als mitjans de comunicació en contra de membres de CDC, com l'expresident Artur Mas o Xavier Trias. "És evident que en aquelles informacions hi va haver un intent descarat d'interferir en les eleccions. S'ha anat contra Convergència, i s'hi ha anat a partir del moment en què CDC adopta la decisió d'anar a buscar la independència de Catalunya". "Quan nosaltres hem denunciat la construcció d'informació, és perquè ho sabíem en bona causa", ha insistit.

"Els mitjans de comunicació han de fer autocrítica"

En la seva intervenció, el president de la Generalitat també ha carregat contra els mitjans de comunicació: "S'han publicat informacions a mitjans de comunicació falses, construides per la UDEF, i no passa res".

"No tinc clar que atacar Catalunya, amb mitjans legals o il·legals, sigui penalitzat a Espanya"

Puigdemont no s'ha mostrat gaire convençut que la filtració de la notícia afecti els resultats electorals del Partit Popular: "No tinc tan clar que atacar Catalunya, amb mitjans legals o il·legals, sigui penalitzat a Espanya. M'agradaria que això tingués un càstig –a les urnes–, però ja ho veurem", ha assegurat.

stats