+ Ciència, + Biennal

En paral·lel a la Biennal, altres agents científics i culturals de Barcelona programen una trentena d’activitats

3 min
Com s'ha de gestionar el transport marítim en funció del canvi climàtic?

T’apassiona la ciència? ¿Potser t’acabes d’endinsar en aquest univers i t’ha atrapat? ¿En vols més? Estàs de sort. En paral·lel a la Biennal, altres agents científics i culturals de Barcelona programen una trentena d’activitats que amplifiquen l’abast de l’esdeveniment i contribueixen a estendre la programació a altres territoris i espais. Espectacles, documentals, música, conferències, exposicions, itineraris, activitats en família… Et faltaran hores!

Te'n fem una selecció, però ho trobaràs tot a www.biennalciutaticiencia.barcelona.

TRANSPORT I CANVI CLIMÀTIC

Debat amb el cap d’estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torren, i la investigadora i activista Maria Garcia, sobre estratègies de la mobilitat marítima, la sostenibilitat, les emissions o la preservació de mars i oceans.

Les rutes globals de transport marítim i el canvi climàtic. Biblioteca Jaume Fuster. 9 de juny a les 18.30 h

EL TERRAT VERD

Amb el confinament molts veïns van redescobrir els terrats, uns espais que poden convertir-se en entorns verds que redueixen els nivells de contaminació i l’efecte illa de calor, milloren l’aïllament tèrmic i acústic, i es converteixen en un nou hàbitat per a la fauna, entre altres coses. Aquests terrats verds que s’omplen de vegetació formen part del Programa d’Impuls de la Infraestructura Verda Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. Si vols gaudir d’una visita guiada a la primera coberta verda de la ciutat, que es va inaugurar fa gairebé un any, aprofita-ho. Meravella’t amb els més de 7.000 m2 que acullen tota mena de plantes autòctones.

Tornem a les arrels? Visita guiada al terrat viu. Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Parc del Fòrum. Dissabte 12 de juny

L'exposició 'Mart. El mirall vermell' al CCCB

EL PLANETA QUE ENS TÉ FASCINATS

Mart sempre ens ha enlluernat. L’exposició del CCCB mostra aquesta atracció cap al planeta vermell i el vincle que hi hem establert des de l’antiguitat fins als nostres dies. Objecte de recerca, font d’inspiració i una possible alternativa com a planeta B. ¿Ens convertirem en una espècie interplanetària? Per ara la missió espacial Mars 2020 hi ha dut el Perseverance, però d’aquí a establir-hi ciutats marcianes veurem què acaba passant. 

Exposició 'Mart. El mirall vermell'. CCCB

Panoràmica de la ciutat de Lima

EL BARRI AUTOCONSTRUÏT

Barcelona Knowledge Hub - Academia Europaea organitza la projecció de Ciudad Infinita: Voces de El Ermitaño i el debat posterior. El documental explica l’evolució d’aquest barri autoconstruït per migrants de tot el país al districte d’Independència de Lima (Perú), als anys 60. Amb alguns dels seus habitants, coneixerem el seu desenvolupament, des dels orígens, quan neix amb un esperit social i participatiu, i fins avui.

'Ciudad infinita: Voces de El Ermitaño'. Goethe-Institut Barcelona. 15 de juny. A les 19 h

Gerard Ortín, creador d''Agrologística'

CANVI DE PARADIGMA

Agrilogística és el projecte expositiu individual de Gerard Ortín Castellví, seleccionat entre les 270 propostes presentades a la convocatòria Barcelona Producció 2021 de La Capella. L’artista explora de forma poètica i compromesa les noves tecnologies aplicades a l’horticultura i l’agricultura industrial. Una oportunitat per reflexionar sobre un canvi de paradigma en la nostra relació amb l’entorn del planeta.

'Agrilogística'. Centre d’Art La Capella. Des del 15 de juny

Pol·linització

HISTÒRIES FANTÀSTIQUES

Proposta familiar a l’entorn de l’exposició temporal Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc, que també es pot veure al Jardí Botànic. Ciència i literatura es complementen a partir de tres històries fantàstiques i diversos personatges per acabar creant flors i pol·linitzadors.

El jardí d'històries menudes. Contes per obrir bé els ulls. Jardí Botànic de Barcelona. 12 de juny. A les 12 h

stats