Festa de la Ciència

El Front Marítim de Barcelona acull el 13 de juny la 14a edició de la Festa de la Ciència, coincidint amb l'últim dia de la Biennal

2 min
El cartell de la Festa de la Ciència

I ja en van 14! Enguany una part del Front Marítim de Barcelona acull la catorzena edició de la Festa de la Ciència que se celebra el 13 de juny, de les 10 a les 21 hores, coincidint amb l'últim dia de la Biennal Ciutat i Ciència. Aquí els límits i la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible també seran els eixos de la programació. I a més s’inclouen activitats que recullen la ciència en tota la seva amplitud: des de la salut i l’ecologia, a l’astronomia, passant per la intel·ligència artificial, el mar, les matemàtiques, el cervell o l’estret vincle entre l’art i la ciència, i el paper de la dona en la ciència. A diferència de la Biennal, la Festa de la Ciència la fan les universitats, els centres de recerca, altres institucions científiques i les empreses i professionals de la divulgació.

Tota mena d'activitats

Són gairebé 12 hores amb 121 activitats. Tallers, demostracions, itineraris, microxerrades, visites guiades i espectacles per a tota mena de públic: infantil, familiar, joves i adults. ¿Estàs pensant en tot el que et perdràs? No pateixis, que els organitzadors han agrupat alguns formats en blocs d’una durada màxima de 40 minuts perquè puguis apuntar-te a diverses activitats al llarg del dia. En tot cas, tota la informació a www.biennalciutaticiencia.barcelona

Dades

Més de 180 participants

Un 57% són dones i un 43% són homes

Més de 120 activitats (cal inscripció prèvia)

4 espais:

  1. Parc de la Barceloneta - Circuits i espectacles. 
  2. Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) - Demostracions i tallers
  3. Institut de Ciències del Mar (ICM) - Microxerrades, demostracions i tallersCM
  4. Fàbrica del Sol - Itineraris pels voltants de la zona

SOC LA TEVA FÍSICAH

Física i circ? És possible! Oriol Sabaté Borràs en col·laboració amb La Central del Circ organitzen aquest espectacle capaç d’explicar la física a través de la música, el circ i la poesia. La sorpresa està assegurada. 

Gasòmetre (Parc de la Barceloneta). A les 10.30 i 19.30 h

ESBORRANT ELS LÍMITS HISTÒRICS DE LES DONES I LA CIÈNCIA

La invisibilitat de les dones de ciència és històrica. Passejada de la mà de l’Associació Luciferases pels voltants del Front Marítim per conèixer algunes dones que han tingut impacte en la ciència i que possiblement no coneixies.

Plaça de Charles Darwin. A les 18 h

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I VIDA QUOTIDIANA

Microxerrades per saber com la intel·ligència artificial (IA) ens afecta en el nostre dia a dia –algoritmes que impacten en l’educació, la salut o la criminalitat–, veure com es pot incorporar la IA a l’àmbit de les indústries creatives, el cinema i les arts, i qui són les responsables d’invents que han canviat la nostra vida.

Institut de Ciències del Mar. A les 18.25 h

QUÀNTICA

El físic i divulgador científic Dani Jiménez ha demostrat que la ciència és increïble i sobretot que tothom la pot entendre quan te l’expliquen bé. Quàntica és l’espectacle on amb diversió i coneixement descobrirem la revolució de la física quàntica del segle XX.

Gasòmetre (Parc de la Barceloneta). A les 20.30 h

Imatge de l'edifici seu del PRBB

PORTES OBERTES AL PRBB

L’ocasió per descobrir tot un referent internacional de la recerca biomèdica, on els investigadors top fan recerca i una de les grans infraestructures científiques de la ciutat on s’hi fa ciència d’avantguarda.

A partir de les 10.35 h

stats