Especials 29/03/2012

Els Mossos carreguen contra els manifestants per la crema contenidors al centre de Barcelona

Mantenen tallats diversos carrers del centre de la ciutat pels aldarulls. Desenes de ciutadans s'han refugiat en portals per evitar els incidents. Una foguera crema al mig de Passeig de Gràcia.

M. Ortega / L. Díaz / L. Bonilla
2 min
Els contenidors cremats

BarcelonaGrups de manifestants estan cremant contenidors al centre de Barcelona, la majoria al carrer Balmes i a l'avinguda Diagonal. Els Mossos d'Esquadra intenten dispersar la gent i han carregat contra diversos grups de manifestants a Diagonal amb Passeig de Gràcia i també a Balmes amb Rosselló.

La tensió que es viu al centre de Barcelona es visualitza a l'encreuament de Passeig de Gràcia amb Mallorca. Els Mossos han practicat càrregues contra les persones que protestaven, en el marc de la jornada de vaga contra la reforma laboral. En aquesta zona, grups de turistes, més encuriosits pels incidents que per la Pedrera, fan fotos dels incidents. Al mig de Passeig de Gràcia, a l'alçada de València, crema una foguera. Les actuacions policials contra els manifestants són intermitents i els vehicles dels Mossos recorren aquest carrer cèntric amunt i avall.

A l'alçada del carrer Rosselló, les corredisses són una constant. Les furgonetes dels Mossos han custodiat la zona i es palpa tensió en l'ambient. Moltes persones s'han amagat en portals per esquivar el perill dels enfrontaments entre Mossos i manifestants.

Diverses manifestacions han recorregut des del migdia el passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal, que es manté tallada a aquella alçada. Els grups són dispersos i alguns violents han realitzat actes vandàlics tirant pedres a comerços per obligar a tancar.

Un dels incidents més violents s'ha viscut al Deutsche Bank de Diagonal, on els manifestants han trencat els vidres i han entrat i tirat petards.

Els Mossos mantenen la zona de Rambla Catalunya amb Rosselló tallada per la crema de contenidors.

Una part dels manifestants baixen per Balmes fent un cercle continu, que registra diversos incidents.

Un grup petit de piquets, al marge de les pancartes de la CGT i de CC.OO., han protagonitzat alguns incidents a l'altura de la Borsa i han llançat pedres contra alguns establiments. El mateix grup ha fet una petita foguera a la porta de la Borsa iha fet tancar violentament un bar al carrer Balmes. La concentració, més o menys espontània, ha aplegat unes dues mil persones a favor de la vaga general.

65 intervencions dels Bombers

L'Ajuntament destaca que des de les 23.42 h d'aquest dimecres a la nit Bombers de Barcelona ha fet 65 intervencions per crema de contenidors, fustes i pneumàtics a la via pública. 62 contenidors d'escombraries han quedat afectats en diversos graus.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha fet 9 imputacions per pintades, danys i vandalisme sobre el mobiliari urbà. Hi ha hagut crema de pneumàtics a la Zona Franca, davant de Mercabarna. També s'han detectat pintades i col·locació de silicona en comerços i entitats bancàries de diversos punts de la ciutat. Grups d'encaputxats han comès actes de vandalisme a l'entorn de la Zona Universitària provocant danys materials en contenidors i semàfors.

stats