Menú sense crisi a les escoles

Beca de menjador per a qui ho necessiti

La ciutat de Barcelona està responent a la crisi econòmica pensant en les famílies que més pateixen els seus efectes i per això aquest curs escolar 2010-2011 ha complert un objectiu prioritari: cobrir totalment la demanda de beques de menjador destinades als alumnes de primària i secundària. La voluntat política ha estat que cap nen que tingués necessitat de rebre una ajuda de menjador en quedés exclòs.
Això es tradueix en 14.974 beques de menjador, fins i tot arribant a les famílies que, malgrat complir els objectius, estaven en llista d’espera. El Consorci d’Educació de Barcelona gestiona aquestes sol·licituds d’ajuts de menjador, que enguany arribaran a més de 2.500 famílies amb alumnes de tres a setze anys que complien els requisits i estaven en llista d’espera. Aquest curs, entre altres aspectes a tenir en compte, han pogut sol·licitar ajuts individuals de menjador les famílies amb una renda per càpita inferior a 5.800 euros a l’any.

La despesa s’ha multiplicat per sis
En total s’han destinat a aquest concepte gairebé nou milions d’euros aquest curs, dels quals la Generalitat aporta el 60% i l’Ajuntament el 40%. La despesa s’ha multiplicat per sis en aquests darrers quatre cursos: dels 4.635.640 euros el curs 2007-2008 s’ha passat als 8.957.924 euros.

Més continguts de

El + vist

El + comentat