ABERRI EGUNA
Especials 31/03/2013

Urkullu defensa que "ETA sap que ha d'acabar el que va començar" sense esperar contraprestacions

El president de PNB estén la mà al govern espanyol i al PP per "si volen parlar d'aquest model d'estat que no funciona"

Efe
1 min
Iñigo Urkullu, durant el seu parlament en l'Aberri Eguna / EFE

BilbaoEl president del PNB, Andoni Ortuzar, ha destacat aquest diumenge que aquest partit té "estesa la mà" cap al govern central i el PP "si volen parlar d'aquest model d'estat que no funciona". Ortuzar ha tancat l'acte polític amb el qual el PNB ha celebrat l'Aberri Eguna a Bilbao, en què també ha intervingut el lehendakari del govern basc, Iñigo Urkullu.

El president del PNB ha considerat que el model d'estat "no satisfà ni bascos ni catalans, i ara sembla que ni tan sols els espanyols", per la qual cosa ha opinat que "si alguna cosa necessita un canvi profund, de 180 graus, és l'estat espanyol". Ha reivindicat un "nou estatus jurídic polític" per a Euskadi "des de l'acord i el consens, però també des de l'acceptació i el respecte a la voluntat lliurement expressada per la ciutadania basca".

Andoni Ortuzar ha subratllat la necessitat d'"assentar la pau i la convivència" i, després d'insistir que "ETA pot i ha de donar més passos, de manera unilateral, sense demanar res a ningú, sense contraprestacions", ha afegit que la banda "deu la pau a la ciutadania basca, no al govern espanyol".

També s'ha referit a la pau el lehendakari Urkullu i ha subratllat que "ETA sap que ha d'acabar el que va començar, no té cap altra alternativa".

Sobre la situació econòmica, Urkullu ha ressaltat que, encara que en altres llocs es tanquin serveis públics, es produeixin privatitzacions i hi hagi administracions amb deutes que no poden atendre les seves responsabilitats, "això a Euskadi no passarà".

stats