DRET A DECIDIR
Especials 14/09/2012

Arenys de Munt, "territori català lliure i sobirà" tres anys després de la consulta pionera

El ple de l'Ajuntament aprova una moció que insta el president de la Generalitat a declarar la independència de forma unilateral

Ara
1 min
Ximenis, aquest dijous amb Uriel Bertran en roda de premsa a Barcelona

BarcelonaDe les consultes de la independència a la declaració unilateral de sobirania. El ple de l'Ajuntament d'Arenys de Munt ha aprovat aquest dijous al vespre una moció per declarar-se "territori català lliure i sobirà", seguint així l'estela de Sant Pere de Torelló, Calldetenes i la Bisbal del Penedès.

La moció, presentada per la CUP, s'ha aprovat amb el suport de CiU, que governa amb la CUP, i ERC, a l'oposició, just el dia del tercer aniversari de la celebració de la primera consulta sobre la independència simbòlica que es va fer en aquest municipi del Maresme i que va generar una onada de seguiment que va culminar amb l'exitosa consulta de Barcelona, en què van votar també el president Artur Mas i Jordi Pujol. De fet, la consulta d'Arenys de Munt va actuar com a autèntic catalitzador de l'auge independentista català.

Retirada de símbols i impostos espanyols

El text de la moció aprovada aquest dijous també clama per la retirada dels "símbols" espanyols i "impostos per la colonització" espanyola. A més, demana al president de la Generalitat, Artur Mas, i al Parlament, que declarin la independència de forma unilateral abans del 2014 i creïn ja ara un govern d'unitat nacional per posar fil a l'agulla al procés d'emancipació.

stats