ARA ENTITATS (2)
Especials 03/09/2013

Fundació Salut i Comunitat: "Atenem persones que quedarien en terra de ningú"

"Intentem fer un pont entre problemes transversals", explica Xavier Ferrer, director tècnic de l'entitat que us presentem avui en la campanya #ARAfempinya

Iu Andrés
1 min
"Atenem persones que quedarien en terra de ningú"

Confluència de problemes

"Imagina't una persona amb una malaltia mental que, a més, té problemes de drogues", comença explicant Xavier Ferrer, director tècnic de la Fundació Salut i Comunitat. "Les entitats que atenen drogoaddiccions no tenen especialistes en psiquiatria, i al revés", segueix Ferrer. "Nosaltres intentem fer un pont entre problemes transversals, atenem persones que quedarien en terra de ningú", conclou. Al novembre la Fundació posarà en marxa una nova casa d'acollida, destinada exclusivament a potenciar aquest pont entre l'acumulació de problemes. Una casa per a dones víctimes de maltractaments que també tenen una addicció a les drogues o l'alcohol. "Les cases d'acollida no saben tractar els temes de drogues, i en algunes no volen aquestes dones perquè poden ser conflictives". La Fundació ja ha aconseguit que l'Ajuntament de Barcelona els cedeixi un espai i estan a punt de tancar un acord de finançament amb el consistori i la Generalitat. Un projecte que, segons el director, aprofitarà el caràcter multidisciplinari de l'entitat per "no rendir-se davant de la confluència de problemes".

Una entitat multitemàtica

La Fundació Salut i Comunitat no té un sol àmbit d'acció. Els més de 1.500 treballadors i 500 voluntaris atenen des d'addiccions fins a dones maltractades, passant per casos de salut mental, serveis a la infància, gent gran, programes a presons i inserció laboral. La Fundació té contractes signats per oferir serveis públics. Ara que les administracions tenen dificultats econòmiques, Xavier Ferrer defensa els avantatges d'externalitzar els serveis cap a les entitats no lucratives. "Treballem amb les mateixes prioritats, però amb l'avantatge de l'eficàcia i la independència del sector privat", argumenta.

stats