ETA DEIXA LES ARMES
Especials 26/10/2011

Basagoiti proposa una gran conferència sobre pau, convivència i democràcia a Euskadi

El líder del PP basc afirma després de reunir-se amb el lehendakari que ara no és el moment dels presos, sinó de consolidar la pau

Ara
1 min

VitòriaEl president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, ha proposat aquest dimecres al lehendakari, Patxi López, la celebració d'una conferència o un "gran congrés" centrat en la llibertat, la democràcia i els principis de la pluralitat al País Basc. Basagoiti s'ha reunit aquest dimecres amb López en el marc de la ronda de trobades que el lehendakari va iniciar dilluns amb el lídser del PNB, Iñigo Urkullu, per analitzar el panorama polític que s'ha obert després de l'anunci de cessament de l'activitat armada d'ETA.

El líder dels populars bascos ha considerat que ara no és el moment per centrar el debat al voltant dels presos bascos i la política penitenciària -com sí que ho ha plantejat el líder del PNB, Iñigo Urkullu, en una trobada també aquest dimecres amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero-, sinó de prendre mesures per consolidar definitivament la pau. D'aquesta manera, Basagoiti ha rebaixat el discurs que va entonar els primers dies després de l'anunci d'ETA, en què va admetre que sense violència no tenia sentit mantenir mesures penitenciaries excepcionals com la dispersió dels presos.

Per Antonio Basagoiti, l'anunci d'ETA no es pot qualificar d'altra manera que de “bona notícia”, si bé ha volgut deixar clar que la decisió no ha arribat perquè “ETA s'hagi tornat bona” sinó que ho ha atribuït a una “victòria de la democràcia”. Per això, ha instat els partits bascos a treballar per "guanyar més espais de llibertat" i no "començar la casa per la teulada, fent el joc a Batasuna amb el debat sobre els presos o la independència".

stats