Especials 30/05/2012

Brussel·les aprova la integració de la CAM al Banc Sabadell

La Comissió Europea calcula que l'ajuda estatal serà d'entre 7.200 i 8.200 milions. Una xifra "prou considerable" tenint en compte el volum de negoci de la CAM

Acn
2 min
La seu central del Banc Sabadell / ACN

Brussel·lesVist-i-plau de la Comissió Europea a la integració de la CAM al Banc Sabadell. El comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha confirmat aquest dimecres que "l'ajuda a la reestructuració de la CAM concedida pel Banc d'Espanya s'ajusta a les normes comunitàries sobre ajudes estatals". "La desaparició de la CAM com a entitat independent, la venta de la seva activitat bancària al Banc Sabadell i la profunda reestructuració prevista garantiran la viabilitat a llarg termini sense la necessitat d'un suport públic continuat i evitant així la vulneració de la lliure competència", ha assegurat Brussel·les en un comunicat.

La CE "ha pogut constatar que el pla de reestructuració aborda adequadament els problemes que van portar al pla de rescat del banc el juliol del 2011". Brussel·les reconeix que la "licitació" de la CAM va ser "oberta i competitiva" i accepta que "deixi d'existir com a entitat independent", un cop fusionada amb el Banc Sabadell. "Abans que la venta es faci efectiva, la CAM cancel·larà una línia de liquiditat de rescat de 3.000 milions d'euros que va rebre del FROB".

La investigació dels experts comunitaris ha permès a Almunia arribar a la conclusió que "la sortida del mercat de la CAM com a entitat independent, la venta de la seva activitat bancaria en una licitació oberta i competitiva i la profunda reestructuració prevista per al negoci dins del Banc Sabadell garanteixen la viabilitat".

Brussel·les considera que l'ajuda estatal rebuda és "prou considerable", tenint en compte que la CAM "tenia una presència limitada en el mercat bancari espanyol", de només el 2,8% dels actius totals (un balanç total de 70.000 milions, a finals de l'any passat). La CE recorda que el fons de garantia de dipòsits i el FROB van donar a la CAM una garantia de deu anys sobre les pèrdues derivades d'una cartera de préstecs per valor de 24.600 milions d'euro. Aquesta garantia cobreix el 80% de les pèrdues no cobertes per la provisió de 3.900 milions que havia fet la CAM.

L'executiu comunitari calcula que l'ajuda estatal final a aquesta reestructuració puja a entre 7.200 i 8.200 milions. A aquesta quantitat cal afegir-hi una injecció de capital de 2.400 milions i una recapitalització més de 2.800 milions. A més, es va concedir a la CAM una subvenció de 700 milions d'euros que només es pagarà si, un cop adquirida pel Banc Sabadell, ja no es pot beneficiar dels actius per impostos diferits acumulats a partir del 31 de desembre del 2011.

stats