ETA DEIXA LES ARMES
Especials 26/10/2011

Caamaño: "Otegi serà benvingut al nou escenari amb independència de les responsabilitats penals que hagi d'assumir"

El ministre de Justícia afirma que si el líder abertzale està disposat a contribuir en la consolidació de la pau “serà benvingut”, al marge de les condemnes que li pesen. Confirma que no impugnarà Amaiur, la marca abertzale pel 20-N

Ara
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha assegurat aquest dimecres que si el dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi està disposat a avançar per la consolidació del nou escenari de pau "serà benvingut", amb independència de les responsabilitats penals que hagi d'assumir. En declaracions a la Cadena SER, ha insistit que la situació d'Otegi –tancat a la presó des d'octubre de 2009 i condemnat el mes passat a 10 anys per integració a ETA– està pendent de recurs davant el Suprem.

"Si el senyor Otegi està disposat a avançar també en la bona direcció, la consolidació definitiva d'aquest nou escenari de pau, sempre serà benvingut, amb independència de les responsabilitats penals que hagi d'assumir", ha manifestat Caamaño, que ha afegit que “tot el que suposi caminar en la recerca i consolidació d'aquest procés serà bo i, per tant, com més s'avanci, amb prudència però sense pausa, millor serà", informa Efe.

El titular de Justícia ha confirmat que els informes de les forces de seguretat sobre la coalició Amaiur –la marca de l'esquerra abertzale pel 20-N– no veuen indicis de criminalitat per emprendre una acció, a criteri de l'Advocacia de l'Estat. Per això, segons el ministre, "en principi" no hi haurà impugnacions a la coalició formada per l'esquerra abertzale, EA, Aralar i Alternatiba. Francisco Caamaño s'ha referit també a l'equiparació de les víctimes d'ETA amb les dels excessos policials. "No hauríem de perdre la perspectiva", ha dit el ministre, que considera una "desproporció" intentar posar en el mateix pla un estat democràtic i una organització com ETA.

stats