Especials 22/11/2012

Cameron avisa que serà "dur" durant la negociació dels pressupostos de la UE

El primer ministre britànic ha estat el primer de reunir-se aquest dijous a Brussel·les amb el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy

Ara
1 min

BarcelonaRonda de reunions aquest dijous a Brussel·les dels diferents caps d'estat i de govern dels Vint-i-set amb el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, per pactar els pressupostos de la UE del 2014 al 2020. El primer ministre britànic, David Cameron, ha estat el primer d'asseure's amb Van Rompuy, a qui ha expressat que "les darreres propostes comencen a encaminar-se cap a la bona direcció, però encara no avancen prou per contraure els costos".

De fet, Cameron ja ha deixat clar abans de sortir de Londres que serà "dur" en la negociació amb la resta de socis de la Unió Europea i que rebutja qualsevol augment dels comptes.

La reunió, que no ha durat més de 35 minuts, segons un comunicat del 10 Downing Street, ha servit a Cameron per reiterar la discrepància en el pressupost presentat per Van Rompuy, que retalla en 80.000 milions d'euros la proposta inicial de la Comissió Europea. Una retallada que el president de la Comissió considera "inevitable" i que suposa limitar la despesa europea per als pròxims set anys a un màxim d'1,01 bilions d'euros.

stats