ONZE DE SETEMBRE
Especials 01/09/2012

Ciutadans demana la dimissió dels alcaldes de Girona i Figueres pel seu "pensament separatista"

El partit liderat per Albert Rivera els retreu haver gastat diner públic per organitzar trens cap a la manifestació de la Diada

Acn
1 min
Albert Rivera al ple del Parlament sobre el pacte fiscal / PERE VIRGILI

BarcelonaCiutadans (C's) ha dit aquest dissabte que vol saber "el cost total de diner públic de propaganda, divulgació i finançament dels trens que han posat en marxa els ajuntaments de Girona i Figueres per acudir a la manifestació separatista del pròxim 11 de Setembre". Segons la formació política, aquests costos podrien ascendir als 22.000 euros. C's ha demanat en una nota de premsa que els alcaldes de Girona, Carles Puigdemont, i Figueres, Santi Vila, "dimiteixin per coherència amb el seu pensament separatista", ja que representen "una institució local gràcies a la Constitució espanyola que ells volen dinamitar". "Ser alcalde no és obligatori", al·lega el partit.

C's ha denunciat que "diversos ajuntaments també estan destinant diner públic a fer actes separatistes conjuntament amb entitats privades". En aquest sentit, denuncia municipis com Tossa de Mar, on diuen que es fa "ús, sense autorització, del patrimoni cultural, realitzant modificacions a les muralles del segle XII de la Vila Vella del municipi per penjar simbologia separatista i així fer apologia independentista, i tot amb un ànim lucratiu en vendre marxandatge al llarg d'aquest acte".

La formació liderada per Rivera lamenta que "els impostos dels ciutadans es destinin a realitzar actes que l'únic que promouen és trencar la cohesió social, dinamitar el marc constitucional i crear confrontació".

stats