Especials 11/09/2012

Catalunya parla al món: "Volem ser responsables del nostre present i del nostre futur"

L'acte final de la manifestació representa un referèndum mitjançant una marea de cartolines verdes i parlaments en una vintena de llengües per dirigir-se al món

Ara
1 min

BarcelonaL'acte final de la manifestació, a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, ha començat amb els parlaments del periodista Jordi Margarit i Txe Arana, que han demanat als presents: "No deseu l'estelada". Després, tots els assistents han reproduït el vot en un referèndum, tot aixecant les cartolines verdes que duien a les mans –repartides per l'organització– per votar 'sí'. Les preguntes que s'han formulat són les següents:

  1. Volem exercir el dret a l'autodeterminació?
  2. Volem la independència del nostre país?
  3. Volem una bandera catalana a l'ONU?
  4. Volem que el nostres representants polítics es comprometin a iniciar el procés de secessió?
  5. Ens comprometem a treballar plegats per construir un estat lliure, independent i pròsper?

Posteriorment, s'ha mostrat un vídeo de Pep Guardiola, que, des de Nova York, mostrava el seu suport a la marxa tot aixecant una cartolina verda.

"El poble s'ha expressat, i el món n'ha sigut testimoni", ha continuat Margarit. "Volem viure en llibertat, volem viure en dignitat, volem viure en pau. Volem ser responsables del nostre present i del nostre futur", ha afegit.

En un dels fragments més emotius de l'acte, un conjunt de persones anònimes han procedit a dirigir unes paraules als presents en una vintena de llengües diferents, per explicar al món el perquè de la reivindicació independentista. Una de les persones que ha parlat ho ha fet en la llengua anglesa, i ha rememorat les paraules de Pau Casals a l'ONU. També s'han fet parlaments en castellà i en àrab, entre altres llengües.

stats