Microsites 15/11/2019

Els nens sempre diuen la veritat, també sobre la conducció

'Al volant, no te la juguis' és la nova campanya de conscienciació viària del Servei Català de Trànsit

2 min
Una de les imatges de la nova campanya 'Al volant no te la juguis'

"Accelera i després frena superràpid". "Mira el mòbil un moment, pels missatges, per si és important". "A vegades arrenquen i no estem lligats". "Si està enfadada sí que pita". "A vegades diu paraulotes". Aquestes són algunes de les actituds i imprudències al volant que els petits protagonistes de la nova campanya de conscienciació del Servei Català de Trànsit ens revelen dels seus pares.

Amb el lema "Els nens sempre ens diuen la veritat. Al volant, no te la juguis", l'objectiu d'aquesta nova acció publicitària és que els conductors reflexionin sobre les actituds que adopten quotidianament quan condueixen i que moltes vegades no perceben com a inadequades i perilloses, però que realment sí que ho són, com constaten els nens. Aquest espot també vol recordar que els adults són un mirall on els infants es veuen reflectits i que no haurien de donar mal exemple, tampoc en la seguretat viària.

Els nens sempre diuen la veritat, també sobre la conducció

L'anunci comença amb les preguntes als adults sobre si cometen imprudències quan agafen un vehicle i si respecten les normes, i continua amb el relat de nens i nenes. Les versions de pares i fills de les vuit famílies anònimes participants són molt diferents. Mentre els grans afirmen que no fan temeritats quan condueixen, el testimoni dels seus fills, d'entre 7 i 14 anys, els contradiu.

Així doncs, a través de la veu sincera dels nens, que de manera espontània i informal expliquen algunes de les actituds de risc que adopten els seus progenitors quan circulen, se'ns alerta que comportaments quotidians que mostrem poden comportar situacions de perill a la carretera, i que sovint no en som del tot conscients.

Utilitzar el mòbil, córrer massa o no posar-los el cinturó

Conductes negligents com utilitzar el mòbil, córrer massa o no posar-los el cinturó en algun moment, però també actituds agressives al volant, són alguns dels exemples de males praxis que revelen els nens i nenes protagonistes davant l'estupor dels seus pares.

La campanya s'emet fins a finals d'aquest any per televisió, cinema i ràdio, així com a través de les xarxes socials del Servei Català de Trànsit. Al canal de YouTube TransitCatalunya es pot visualitzar una versió més extensa de l'anunci, així com el making of.

Si vols saber si realment ets un bon conductor, pregunta-ho als teus fills: potser et sorprendrà veure que la percepció que en tenen ells difereix del que tu puguis pensar. I ja sabem que els nens sempre diuen la veritat. Per tant, recorda: al volant, no te la juguis!

stats