Especials 26/04/2021

Clar i català: la fórmula d’èxit de Parlem Telecom

Tracte de proximitat, innovació, compromís amb el territori i atenció en català. Amb aquests valors com a bandera, l’operadora de telecomunicacions catalana no para de créixer i ara es prepara per obrir botigues físiques arreu del país

3 min
Una de les botigues físiques de la companyia

El 27 de novembre del 2014, Parlem Telecom va registrar la primera trucada. Des d’aleshores, l’operadora de telecomunicacions catalana no ha parat de créixer, i a bon ritme. Entre 2017 i 2019, la companyia presidida per Ernest Pérez-Mas va multiplicar gairebé per quatre la facturació anual –que va passar dels 2,9 milions d’euros als 18,7– i va convertir-se en l’empresa del sector de les telecomunicacions a l’Estat que més ha crescut des del 2015, segons un rànquing encarregat pel Financial Times al portal d’estadístiques Statista. “Tot esforç té la seva recompensa”, va explicar aleshores la companyia, amb seu al districte 22@ de Barcelona. A Parlem tenen clar que no volen deixar d’expandir-se. “Pretenem convertir-nos en un gran grup de telecomunicacions català i poder contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre país”, expliquen. 

Per continuar caminant cap a aquest objectiu, el mes d’agost de l’any passat Parlem Telecom va prémer l’accelerador i va començar a impulsar nous productes per a empreses a través de la línia de negoci Parlem Empreses. “Com que tots els negocis no són el mateix, posem a disposició de les companyies que contracten els nostres serveis plans personalitzats, així com les solucions més innovadores de telefonia i accés a internet amb productes i tarifes flexibles adaptades a les seves necessitats”, apunta la companyia.

Desenes de noves botigues

Però, més enllà d’haver impulsat amb força la seva línia de negoci per a empreses, la clau de l’èxit de Parlem Telecom és el compromís amb el territori. “Els nostres clients, proveïdors i col·laboradors són, majoritàriament, de Catalunya”, destaquen a l’empresa. Alhora, Parlem Telecom assegura que ha bastit el pla de negoci situant sempre el client al centre. “Amb nosaltres, l’usuari sap que sempre li parlarem clar i en català, que mai li donarem gat per llebre i que li ho intentarem posar tot fàcil”, apunten. 

Actualment, la companyia disposa de quatre botigues físiques a Catalunya: a Girona, a Lleida, a Reus i a Barcelona. Però aviat això canviarà. Parlem Telecom ha emès aquest mes de març un bo convertible per valor de 3 milions d’euros que li permetrà finançar l’obertura de desenes de noves botigues arreu del país. “Volem ser encara més a prop dels nostres clients –explica l’empresa–. Aquesta acció, l’hem pogut dur a terme gràcies a un acord amb la gestora de capital risc Inveready, que ha confiat en nosaltres, juntament amb els inversors principals de l’empresa”. 

L’emissió d’aquest bo no servirà només per expandir-se territorialment. És també l’avantsala de la sortida a borsa de Parlem Telecom, que es produirà al BME Growth, l’antic Mercat Alternatiu Borsari. “A més, el capital del bo també servirà per finançar l’adquisició de diverses petites companyies, que permetran reforçar, molt particularment, la nostra oferta de serveis específics per a empreses”, apunten.

Tarifes fibra i mòbil
  • 1 Fibra 100 Mb, mòbil amb 20 GB i trucades il·limitades per 39,95 €/mes
  • 2 Fibra 600 Mb, mòbil amb 20 GB i trucades il·limitades per 48,95 €/mes
  • 3 Fibra 600 Mb, mòbil amb 60 GB i trucades il·limitades per 57,95 €/mes

Tarifes fetes a mida 

Actualment, Parlem Telecom ofereix diferents tarifes adaptades a les necessitats de cada client. El ventall és molt ampli. “Els clients que no realitzen un gran consum de dades, per exemple, tenen al seu abast 5 GB i 200 minuts de trucades per 9 euros al mes –exposa la companyia–. Tot i així, el producte que té més bona sortida al mercat és el de 17 euros mensuals, que inclou 23 GB i trucades il·limitades”. Pel que fa a la fibra òptica, Parlem Telecom també té propostes per a diversos usuaris. “Oferim 100 MB de fibra, mòbil amb 20 GB i trucades il·limitades per 39,95 € al mes, o bé per 48,95 € si es volen contractar 600 MB –apunta l’operadora–. A més, es poden contractar segones línies des de 8 euros al mes amb trucades il·limitades”. I l'última tarifa incorporada:

Fibra i mòbil a Parlem

Agile TV: nou servei de televisió

Des del 2019, Parlem també ofereix un servei de televisió, Agile TV, que permet personalitzar el televisor i que inclou una subscripció a la plataforma Rakuten TV, amb un ampli catàleg de sèries, pel·lícules i documentals. “És una nova manera d’entendre la televisió, lliure, personalitzada i pagant només pel que es necessita –exposen des de la companyia–. Un dels aspectes més importants és que amb Agile TV pots fer que la teva televisió sigui intel·ligent, capaç de reproduir en 4K i et permet accedir a tot el contingut que vulguis en streaming”.

stats