Contingut patrocinat

Construmat creix per oferir la major oferta de solucions per a la construcció sostenible

El saló augmenta un 50% el seu espai expositiu i es converteix en l’esdeveniment més transversal del sector

Redacció
4 min
Construmat comptarà amb més de 300 expositors i més de 600 marques

BarcelonaConstrumat fa un salt de qualitat. En la seva 23ena edició, el saló de la construcció de Fira de Barcelona incrementa la seva oferta expositiva en un 50%, amb la participació de més de 300 expositors i més de 600 marques que cobreixen la pràctica totalitat de l’ecosistema de la construcció. Aquesta edició de l’esdeveniment, que s’erigeix en el més representatiu i transversal del sector a Espanya tindrà la sostenibilitat i la innovació com a grans protagonistes.

Del 21 al 23 de maig Construmat tornarà a ser l'epicentre del sector de la construcció a Espanya. L'augment del nombre d'empreses participants d'aquesta edició es reflecteix en l'increment de la superfície expositiva. Aquest any el saló ocuparà més de 10.000 m2 del pavelló 2 del recinte de Gran Via, amb l'objectiu de poder donar cabuda a una extensa mostra de la construcció més sostenible i innovadora del moment.

L'augment d'empreses participants es reflecteix en l'increment de la superfície expositiva

D'aquesta manera, el saló de Fira de Barcelona comptarà amb la millor oferta de segments com a maquinària i eina, construcció industrialitzada, façanes i cobertes, aïllament, urbanisme i espai exterior, disseny i interiorisme, paviments i revestiments, banys, BIM i TIC per el projecte i l'obra, cuines, il·luminació, gestió i captació d'energia, tancaments, fusteria, serralleria o protecció solar, entre d'altres.

“Aquesta edició consolida la nova etapa iniciada el 2023 amb l'objectiu d'aconseguir un sector més sostenible, eficient i innovador. No només és un Construmat més gran, sinó que és un saló millor. Perquè reuneix tot el sector, descobreix l'última cosa i multiplica les seves oportunitats de negoci”, assegura Xavier Vilajoana, president de Construmat i vicepresident d'APCE Espanya.

“Presentem un saló molt útil per a tots els professionals de la construcció, on podran trobar les últimes solucions i innovacions que ja són al mercat i que podran aplicar sortint del recinte. Les empreses presenten continguts d´alta qualitat que ajudaran a transformar i impulsar el sector”, afegeix Roger Bou, director del saló.

Descarbonització i l'economia circular

Amb el lema 'Construint sostenibilitat', l'oferta del saló més emblemàtic i longeu de la construcció espanyola girarà al voltant de la sostenibilitat i la innovació com a grans eixos temàtics, presentant les darreres novetats i solucions del mercat com, per exemple, l'eficiència energètica o la rehabilitació del parc d'habitatges, dos dels grans reptes a què el sector ha de fer front de manera immediata.

El Sustainable Building Congress comptarà amb 50 ponències i 15 taules rodones

Per això, Construmat ha dissenyat un ampli programa d'activitats. Així, més de 120 ponents es donaran cita al Sustainable Building Congress, el gran congrés del certamen que, amb 50 ponències i 15 taules rodones en dos auditoris, donarà a conèixer les darreres iniciatives desenvolupades per minimitzar l'impacte ambiental de l'activitat constructora. Arquitectes de prestigi i constructors explicaran els detalls de projectes emblemàtics que tenen en marxa i debatran els grans reptes del sector.

La descarbonització i l'economia circular, solucions i tecnologies digitals i sistemes constructius industrials són les temàtiques d'aquest congrés, que posarà en valor les millors pràctiques i innovacions sectorials com, per exemple, el nou ecodistricte de la Mercedes, als antics terrenys de la fàbrica Mercedes-Benz de Barcelona, la remodelació de l’espai urbà entre el Palau Reial i la plaça d’Espanya de Madrid, el projecte Madrid Nuevo Norte a la zona de l’estació de tren estació de Chamartín o la nova seu d’oficines de la firma d'electrodomèstics Bosch a Casablanca (Marroc).

Així mateix, l'aposta per la sostenibilitat de Construmat es materialitzarà amb la construcció d'una casa de fusta de tres plantes, dissenyada per l'arquitecta hispano-mexicana Alba Lucila Gutiérrez, amb el nom de Casa Mòdul Hàbitat Mediterrani.

Avenços de les empreses líders

Entre les firmes que participaran al saló i que mostraran les seves últimes novetats i avenços es troben empreses líders. D'altra banda, el saló posa el focus als mercats internacionals de l'arc mediterrani. Així, el Marroc serà el país convidat de Construmat 2024 amb la presència d'una missió comercial oficial marroquina formada per set empreses, sis federacions del sector i col·legis d'arquitectes i associacions de constructors i promotors. A més, cal destacar la presència d'unes 50 empreses expositores procedents de 18 països com Alemanya, Bèlgica, Xina, Egipte, França, Itàlia o Polònia.

Les empreses líders dels sector mostraran els seus últims avenços

A més, el 2024, Construmat torna a demostrar que és el saló més emblemàtic de la indústria de la construcció espanyola, en comptar amb el suport de més de 40 organitzacions empresarials, gremis, associacions i entitats professionals.

Construmat també donarà a cabuda a les joves empreses emergents al PropCon Hub, un espai dinàmic on es donarà visibilitat a 20 startups que fan ús de la tecnologia digital en els àmbits de la construcció (ConTech) i de la gestió immobiliària (PropTech), i que comptarà amb un Fòrum on hi haurà presentacions d'experts en innovació en la construcció des de la prefabricació sostenible fins a l'ús de la Intel·ligència Artificial.

A la zona de workshops i tallers se celebraran unes jornades del Consell per a l'Acreditació Internacional d'Arquitectura i Disseny (CIAAD), soci oficial de les Nacions Unides per a la implementació i l'avenç dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb seu a Dubai , i una sessió de certificació de Fischer per a instal·ladors del sistema Solar-Fix.

Els 85 habitatges socials de Cornellà, premiats

El projecte de 85 habitatges socials a Cornellà de Llobregat (Barcelona) construïts en fusta per l'estudi Peris+Toral arquitectes ha estat guardonat amb el Premi Construmat 2024 que, en aquesta edició, ha volgut reconèixer les millors obres erigides seguint criteris de sostenibilitat. La residència d'estudiants Collegium Accademicum a Heilderberg (Alemanya) ha rebut el premi Construmat del públic.

stats