Especials 01/07/2011

El Correllengua encén la flama a Sant Llorenç Savall

L'edició d'aquest any homenatja Joan Oliver i comença al poble on el poeta passava molts estius al mas Marquet de les Roques, que es podrà conèixer amb una visita guiada

Redacció
1 min
El mas Marquet de les Roques, on passava molts estius Joan Oliver

BarcelonaTorna el Correllengua i comença aquest dissabte a Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental. L'edició de 2011 es dedica al poeta Joan Oliver (Pere Quart), amb motiu del 25è aniversari de la seva mort, i per això s'ha triat la vila on l'autor passava temporades per fer-hi els primers actes.

En aquest poble, al mas Marquet de les Roques, als peus del Montcau, on el poeta estiuejava i organitzava tertúlies literàries.

Per a recordar-lo, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), amb el suport de l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall, ha organitzat una jornada que s'iniciarà a les 11h del matí amb una cercavila pels carrers de la població, amb el grup de grallers i gegants de la Colla de Joan Muntada.

L'escenari de la resta d'actes serà la plaça Major. Es començarà amb una glosa de la figura de Joan Oliver, prevista per a tres quarts de dotze del migdia. Se n'encarregarà l'escriptor Ignasi Riera, nebot d'Oliver. A l'hora de les actuacions musicals, cantaran les corals Sant Medir i Els Emprius. Després s'encendrà la flama del Correllengua i es llegirà el manifest del Correllengua d'aquest any, redactat pel cantautor Cesk Freixas. L'espectacle poètico-musical Joan Oliver, l'home / Pere Quart, el poeta, de Jaume Calatayud i Vicente Monera, i una intervenció del president de la CAL, Pep Ribas, tancaran els actes.

Després es farà el dinar popular i, a la tarda, la jornada es tancarà amb una visita guiada a la casa pairal del Marquet de les Roques.

stats