ONZE DE SETEMBRE
Especials 09/09/2013

La CUP reclama la independència com una eina per construir "una alternativa al capitalisme"

La formació de l'esquerra independentista crida "l’esquerra rupturista catalana" a debatre les bases del model d'estat i de societat de la Catalunya independent

Ara
2 min

BarcelonaLa CUP ha fet públic aquest dilluns el seu manifest de l'Onze de Setembre, en què defensa que "necessitem com l’aire que respirem un referèndum d’autodeterminació". La formació de l'esquerra independentista recorda que reivindica la independència "des del 1968" –llavors ho feia el PSAN, l'organització mare del seu espai polític– i reclama que el referèndum sigui "clar", "explícit" i "políticament vinculant". "Volem un estat independent de qualsevol altra estructura política i que tota la sobirania recaigui en el poble català", afegeix el manifest, que defensa que "tots els actors polítics que apostin per la seva realització s’han de comprometre públicament i obertament a traduir els seus resultats de manera immediata".

Tot i això, la CUP reivindica la independència "com una eina i un procés per a la superació de totes les desigualtats i discriminacions" i "un primer pas per la llibertat completa de les classes populars catalanes". Seria, per la formació independentista, una via per construir "una alternativa al capitalisme", "una societat més justa i igualitària, un model social i econòmic que respongui als interessos i necessitats de la majoria". És per això que reclama que "l’esquerra rupturista catalana comenci a debatre sobre quines bases volem construir aquest nou model d’estat i de societat".

Dos dels tres diputats, a la Via Catalana

Així mateix, els tres diputats de la CUP participaran en el conjunt de mobilitzacions de la Diada. Per una banda, David Fernández assistirà a l'homenatge a Gustau Muñoz que convoca l'esquerra independentista del Barcelonès al matí, a la Mostra d'Entitats dels Països Catalans, a la convocatòria per encerclar La Caixa del Procés Constituent, a la Via Catalana en un tram de l'Hospitalet de Llobregat i finalment a la manifestació que convoca l’esquerra independentista a Barcelona a les 18.30 h. Quim Arrufat també anirà a aquesta marxa i, al matí, a la que celebra l’esquerra independentista a Girona, i pel mig a un tram de la Via Catalana a Olèrdola (Alt Penedès). Finalment, Isabel Vallet assistirà al matí a l'ofrena floral i a la manifestació de l'esquerra independentista a Lleida i, a la tarda, a la marxa que celebraran a Reus. Fonts de la CUP expliquen que, com que la diputada s'ha de desplaçar amb tren entre ciutats tan llunyanes, no tindrà temps de participar a la Via Catalana.

stats