CORRUPCIÓ
Especials 15/05/2012

Dimiteixen dos alts càrrecs de la Generalitat valenciana imputats en el cas Urdangarin

Es tracta del númwero dos d ela conselleria de Turisme i del director de l'Institut valencià de Finances, implicats en la trama corrupta

Efe
2 min

ValènciaEl secretari de Turisme de la Generalitat Valenciana, Luis Lobón, i el director de l'Institut Valencià de Finances, Jorge Vela, imputats en la peça separada del cas Palma Arena relacionada amb l'Institut Nóos del gendre del rei Iñaki Urdangarin, han presentat aquest dimarts la dimissió, segons ha informat l'agència Efe. Segons ha explicat la consellera de Turisme, Dolores Johnson, davant els periodistes, Lobón ha presentat la dimissió per preparar la seva defensa i no malmetre en aquest procés la imatge de la Generalitat valenciana.

El jutge instructor del cas Urdangarin, José Castro, va acordar ahir la imputació de Lobón a petició de l'acusació popular després de declarar en qualitat de testimoni en la peça que investiga els contractes que van reportar més de tres milions d'euros públics a l'institut presidit per Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

Jorge Vela portava diverses setmanes imputat

Lobón va ser imputat ahir per la seva gestió com a responsable de Grans Projectes de la Generalitat Valenciana, etapa en què l'Institut Nóos organitzar a la ciutat tres cimeres sobre turisme i esport, les anomenades València Summit, amb Francisco Camps al capdavant del govern autonòmic. Segons va manifestar ahir la lletrada de l'acusació popular, Virginia López Negrete, hi ha indicis de "suposades irregularitats a l'hora d'adjudicar contractes a l'institut Nóos. No va ser tot el legal que hauria d'haver estat". Ahir també va ser imputada l'exresponsable jurídica de la Cioutat de les Arts María Ángeles Mallent.

El fins avui director de l'Institut Valencià de Finances, Jorge Vela, que va ser director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, va declarar com a imputat el passat 13 d'abril i va afirmar davant el jutge que l'ordre de prorrogar el contracte suposadament irregular amb l'Institut Nóos l'hi va donar Luis Lobón. Vela va assegurar que va ser Lobón qui li va dir que tornés a contractar a l'entitat que presidia Iñaki Urdangarin el 2005 i 2006 amb les mateixes condicions que en la primera edició de 2004. Jorge Vela ha declarat que ell no va tenir res a veure amb les condicions del contracte amb Urdangarin i el seu soci Diego Torres, ja que l'acord estava tancat quan ell va assumir la seva responsabilitat en la Ciutat de les Arts i les Ciències el març de 2005.

L'exdirector general de l'empresa pública valenciana ha apuntat que quan va ser nomenat per aquest càrrec, el seu antecessor, José Manuel Aguilar, ja havia acordat amb els responsables de Nóos les condicions contractuals i econòmiques per al València Summit, que ell, per ordre de Lobón, es va limitar a prorrogar. La consellera de Turisme, Dolores Johnson, ha fet davant els periodistes una crida a respectar al màxim la presumpció d'innocència en el cas de Lobón, fins avui alt càrrec del seu departament. Johnson ha explicat que ha estat el mateix Lobón el que ha pres la decisió de dimitir, igual que ha passat, segons fonts de la Generalitat, en el cas de Jorge Vela.

stats