EGIPTE
Especials 27/11/2011

Les manifestacions contra la junta militar amenacen les primeres eleccions post-Mubàrak

Desenes de milers de persones es manifesten a la plaça Tahrir del Caire en contra del mariscal Tantawi, cap del Consell Suprem de les Forces Armades

Agències
1 min
Un grup d'homes es manifesta contra el mariscal Tantawi a la plaça Tahrir. REUTERS

El CaireDesenes de milers de persones s'han tornat a concentrar aquest diumenge a l'emblemàtica plaça Tahrir del Caire per demanar a la junta militar que plegui. "Ni Ganzouri, ni Tantawi", cridaven els manifestants en contra del nou primer ministre i el cap de les forces armades que governa el país des de la caiguda de la dictadura de Hosni Mubàrak l'11 de febrer.

Les protestes d'avui amenacen de forma directa el procés electoral que arrenca dilluns. Per primera vegada en els últims 30 anys, Egipte es prepara per votar en les primeres eleccions legislatives lliures. Però el procés encara no està gaire clar i el desenvolupament demà de la primera jornada dels comicis és encara una incògnita. Molts egipcis tenen dubtes dels procediments i el cens. Per aquest motiu la junta electoral va decidir a finals de setmana allargar el procés un dia més.

Es tracta de la primera etapa d'unes parlamentàries que acabaran el gener i són el procés per crear un Parlament que ha de votar una nova Constitució. Malgrat el procés, però, el carrer es manifesta perquè la junta militar no tuteli la transició fins a les eleccions presidencials previstes per a l'estiu del 2012. Els manifestats volen que el consell cedeixi el poder a un govern civil immediatament.

En la mesura que la gent ha sortit de treballar, la plaça Tahrir s'ha anat omplint de persones. Hi ha qui aprofita per vendre banderes egípcies, d'altres crispetes i moniatos calents.

stats