Font i Freixa debaten sense Laporta al Círculo Ecuestre

L'expresident blaugrana (2003-2010) declina la invitació i emplaça els rivals a l'última setmana de campanya

3 min
Freixa i Font, al debat organitzat pel Círculo Ecuestre.

BarcelonaEl Círculo Ecuestre de Barcelona ha acollit el primer debat electoral entre candidats a la presidència del Barça. Víctor Font i Toni Freixa han compartit una part del seu programa a menys de tres setmanes perquè es posin les urnes al Camp Nou –i en altres llocs de la geografia catalana– i a deu dies perquè s'acabi el termini per als quasi 23.000 socis que han demanat el vot per correu. Hi ha excusat la presència Joan Laporta, que prefereix esperar una mica abans d'entrar al cos a cos amb els altres dos aspirants. Precisament sobre aquest fet ha girat la part inicial del col·loqui. Font ha qualificat l'absència de l'expresident (2003-2010) d'"una falta de respecte per als 23.000 socis que votaran per correu", mentre que Freixa ha acusat Laporta de voler "crear la falsa sensació que ja ha guanyat les eleccions amb moviments de trilerisme".

Ja en matèria, i sota la moderació del periodista Màrius Carol, els dos candidats han ofert pinzellades de les propostes que han anat presentant des que es va iniciar el procés electoral. Font creu que les primeres decisions s'han de prendre en el vessant econòmic: "Tenim un pla que aplicarem durant els primers cent dies de govern perquè el tren no s'estavelli. Cal rescatar el club perquè pugui competir esportivament com més aviat millor". I Freixa ha posat l'accent en "la renegociació dels salaris dels jugadors" i ha deixat molt clar que "cap futbolista està per sobre del Barça". Un cop més, l'exportaveu de la junta de Sandro Rosell ha sigut el més tebi a l'hora de defensar la renovació de Leo Messi, una mesura que segons Font té un valor "tridimensional: esportiu, econòmic i institucional".

Contraris a jugar a Montjuïc

Sobre l'Espai Barça, Font i Freixa s'han posat d'acord a l'hora de criticar Laporta, que preveu portar els partits del primer equip de futbol a l'Estadi Lluís Companys mentre durin les obres al Camp Nou. "És el que té no tenir un projecte treballat", ha comentat el candidat de Sí al Futur. "És impossible anar a Montjuïc, que té només 56.000 seients, amb 86.000 abonats. El 2012 ja vam mirar totes les opcions a la junta. El projecte s'ha de dur a terme sense excuses i valorant el fet que Goldman Sachs el vulgui finançar sense demanar garanties en aquest moment", ha dit l'aspirant de Fidels al Barça, que també ha citat un dels lemes de Laporta per desacreditar el seu pla per tornar a presidir l'entitat: "Quan diu ho tornarem a fer jo m'espanto, perquè va deixar un club amb més deute que ingressos. En tot cas, jo sí que ho tornaré a fer, jo ja sé què és salvar els números del Barça i aturar projectes com el de Foster, que pretenia construir pisos als terrenys del Miniestadi". En resposta a aquest punt de vista, Font ha volgut recordar que la junta de Rosell "va arrasar amb tot el que hi havia" l'any 2010.

Precisament, qüestionat sobre la possibilitat de portar la gestió del govern de Bartomeu a la justícia, l'empresari vallesà ha reiterat que "l'acció de responsabilitat no és justa perquè suposaria comprometre tota la junta de manera mancomunada quan hi ha directius que s'assabentaven de les decisions a través de la premsa". Per la seva banda, Freixa ha volgut posar de manifest les bones polítiques de la directiva sortint: "Segur que va prendre decisions errònies, però també va fitxar Jasikevicius, Koeman i Pedri, i va aconseguir retenir Messi". Aquest dimecres Font i Freixa tornaran a debatre a Barça TV, però encara sense Laporta al davant.

stats