POLÍTICA

El Parlament extremeny reprova Duran i Lleida per haver criticat els pagesos que reben el PER "per passar el dia al bar"

La declaració s'ha aprovat amb els vots de PP, PSOE i IU. Consideren que les paraules del candidat de CiU "menyspreen" els treballadors agrícoles

Efe
2 min

MèridaEl ple del Parlament extremeny ha reprovat aquest dijous per unanimitat les paraules del candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, en què criticava els perceptors del PER a Extremadura i Andalusia.

Duran va afirmar la setmana passada que mentre els pagesos catalans no poden recollir la fruita pels baixos preus, "a altres llocs d'Espanya reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble". El PSOE també ha presentat una moció per reprovar Durant al Parlament andalús.

En la declaració institucional aprovada a l'Assemblea d'Extremadura, amb els vots a favor dels tres grups, PP, PSOE i IU, es considera que les paraules del candidat de CiU "menyspreen" els treballadors agrícoles que són perceptors del sistema de protecció agrari a la desocupació i, "per extensió, la societat extremenya".

Es posa en relleu també que "una visió pejorativa de regió subsidiada no es correspon amb la realitat d'Extremadura", a més de recordar que l'economia europea i l'espanyola ajuden amb fons públics sectors productius amb independència que es trobin a Catalunya, Alsàcia, Algarve o Extremadura.

La declaració institucional també recorda que el sistema de protecció agrari per als treballadors eventuals del camp protegeix en funció de les cotitzacions que individualment s'hagin realitzat "sense que suposi una ajuda pública indiscriminada", amb analogia a la protecció que reben la resta dels treballadors protegits en situació de desocupació.

La "injustícia" de les paraules de Duran i Lleida, segons el Parlament extremeny, es fa més patent ara donada la situació de greu crisi econòmica que ha provocat altes taxes de desocupació.

Finalment, l'Assemblea d'Extremadura, "com a expressió de la voluntat del poble extremeny", mostra el seu desig de reforçar "els seus tradicionals llaços d'amistat amb Catalunya", i declara que "cap paraula equivocada podrà entelar el desig de construir conjuntament una Espanya plural, solidària i respectuosa amb la diversitat regional".

stats