El president extremeny sobre el dèficit fiscal català: "Un quart de milió d'extremenys aixequen Catalunya"

José Antonio Monago, del PP, avisa Artur Mas que "no es poden fer els comptes" del que aporta i rep cada comunitat autònoma

Joan Rusiñol
1 min

BadajozEl president d'Extremadura, el conservador José Antonio Monago, ha rebutjat avui, en un acte polític amb Mariano Rajoy, la pretensió que hi hagi comunitats autònomes que "facin els comptes". Una referència directa al debat que hi ha Catalunya amb el pacte fiscal, una eina per acabar amb el dèficit del que aporten els catalans a l'Estat i el que reben des de Madrid. Ha censurat aquesta reivindicació amb l'argument que, si ells ho plantegessin, haurien de recordar que "un quart de milió d'extremenys aixequen Catalunya".

Monago ha dit que l'estat de les autonomies es comporta a vegades com "17 seleccions autonòmiques". Abans, l'alcalde de Badajoz, Miguel Celdrán, ha assegurat que la seva terra "aporta treballadors i talent al món nacional i internacional: a Anglaterra, a França, a Barcelona, al País Basc". Per això, ha reclamat inversions per frenar l'emigració des d'Extremadura a altres llocs o que es compensi amb més recursos: "Si només ens volen com a criança de treballadors, que ens ho paguin, cony!", ha exclamat.

stats