Noms mediàtics a les candidatures del 22-M

Actors com Montserrat Carulla i escriptors com Rosa Regàs formen part d'una llarga llista de personalitats populars presents a les paperetes electorals de les eleccions municipals

Les candidatures de les eleccions municipals del 22 de maig comptaran amb un bon nombre de noms mediàtics a les seves llistes. L'elenc d'actors, actrius i directors teatrals que figuren com a candidats és el més notori, com la veterana actriu Montserrat Carulla ( La saga dels Rius, El cor de la ciutat, El vicari d'Olot, El orfanato ), que figura en el penúltim lloc d'Unitat per Barcelona (ERC+DC+Rcat). La també actriu i directora teatral Elisa Creuhet ( Pa Negre, Ventdelplà) i el cantant i actor Joan Crosas (que posa veu a Morgan Freeman i Patrick Stewart, intèrpret en sèries com Estació d'Enllaç, Vendelplà o Amar en tiempos Revueltos i premi Max de les arts escèniques el 2002 per la seva actuació a My Fair Lady) figuren en la candidatura local de Cabrerés i Progrés del seu municipi natal, l'Esquirol (Osona). El director teatral Frederic Roda ( Filomena Marturano, M de Roig, Larra, El pobrecito hablador) és candidat a la llista d'ICV-EUiA a Granollers (Vallès Oriental), i l'actriu i directora teatral Teresa Gelpí ( Les cartes) figura com a número 2 d'ICV-EUiA a la localitat de Malgrat de Mar (Maresme). L'actor Fernando Ortiz, que col·labora en el popular programa d'humor Crackòvia de TV3, és suplent a la llista d'ICV-EUiA de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Escriptors

Escriptors de prestigi també s'han animat enguany a presentar-se a les municipals, començant per Rosa Regàs (exdirectora de la Biblioteca Nacional, Premi Nadal el 1994 per la seva novel·la Blau i Premi Planeta el 2001 per La cançó de Dorotea), que va de número 5 en la candidatura del PSC a Barcelona, la mateixa llista en la qual figura la poeta Anna Maria Moix (germana de Terenci Moix), al penúltim lloc. L'escriptor i assagista Ramon Camats (doble guanyador del premi Josep Vallverdú) és el cap de llista d'ICV-EUiA a la ciutat de Lleida (Segrià).

Esportistes

L'altre gran col·lectiu de celebritats escampades per les candidatures és el d'esportistes professionals que passen a la política. És el cas de Miguel Tarín, que va ser el sostre del bàsquet espanyol en la dècada dels vuitanta amb els seus 217 centímetres, pivot internacional i jugador de Barça, TDK Manresa (Bages), Mallorca, Granada i Tenerife, entre d'altres equips, que és el cap de llista de l'ultradretà Plataforma per Catalunya a Barcelona. D'altra banda, l'atleta olímpic i campió del món de 50 km marxa Jesús Ángel García Bragado és el cap de llista del PP a Sant Adrià de Besós (Barcelonès), i l'exporter del Barça Albert Jorquera ocupa el dotzè lloc a la llista de CiU a la ciutat de Girona (Gironès).


Deixant de banda el ja conegut Joan Laporta, número 2 de la candidatura Unitat per Barcelona, també hi ha l'actual president de la Federació Catalana de Rugbi i exjugador durant 17 anys d'aquest rude esport, Ignasi Planas, que també ha estat jutge a Girona i va de número 4 de la mateixa candidatura de Barcelona.

El prestigiós arquitecte d'origen britànic David Mackay, que tanca la candidatura del PSC a Barcelona, l'experta arquitecta feminista argentina Zaida Muxí, penúltima de la llista d'ICV-EUiA a Barcelona, l'escultor Miguel Andrés Gascón, cap de llista d'ICV a Tàrrega (Urgell) o el doctor Moisés Broggi, últim d'Unitat a Barcelona, són altres personalitats que s'han sumat a les eleccions del 22-M.

El compositor Jesús Rodríguez Picó, menys famós que el seu germà meteoròleg televisiu Alfred, és candidat de la llista d'ICV-EUiA a Arenys de Mar (Maresme).

Més continguts de