22-M

El PSC perdrà Barcelona i el PP serà decisiu, segons 'Abc'

L'enquesta del diari madrileny parla de “tomb” a l'ajuntament i “panorama de canvi”. Segons el sondeig, el PSC conservaria Lleida però podria perdre Tarragona i Girona

Redacció
2 min

Barcelona“Tomb a Barcelona: el PP decideix”. Així titula el diari madrileny Abc l'enquesta que publica aquest dissabte i que analitza la intenció de vot a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, parant especial atenció als possibles pactes entre CiU i PP. L'enquesta destaca que “tot el protagonisme” de les eleccions a l'alcaldia de Barcelona serà per al candidat del PP, Alberto Fernández Díaz. Segons el sondeig de l'empresa Ikerfel, “si (el PP) iguala el resultat actual (7 regidors), el bloc de centre dreta sumaria majoria”, encara que reconeix que el resultat serà “ajustat”.

Segons Abc, CiU trauria 14 regidors al consistori barceloní, pels 12 del PSC. El tradicional soci del PSC, ICV, conservaria els 4 edils que actualment té. Per tant, la clau serà si Fernández Díaz pot mantenir els set regidors i sumar majoria amb Trias, o bé en perd un en favor de la candidatura independentista que encapçala Portabella, fet que permetria una suma de les forces d'esquerra.

Fora de Barcelona, l'enquesta només preveu bons resultats per al PSC a Lleida, on el socialista Ros conservaria la majoria absoluta amb 16 regidors. CiU en trauria set i el PP, quatre. En canvi, Tarragona i Girona podrien afrontar un canvi de color als ajuntaments. Segons Abc, Girona podria tenir un govern de perfil nacionalista que sumi els vuit regidors de CiU, els tres d'ERC i l'únic que s'atorga a les CUP. El PSC baixaria fins als set regidors, el PP en sumaria un i en tindria tres i ICV també mantindria els seus tres. A Tarragona, si el PP obté els sis regidors que preveu l'enquesta, podria sumar amb els vuit que es preveu que tregui CiU i donar la clau del consistori als convergents. El socialista Ballesteros mantindria 12 regidors i ERC en trauria un, segons l'enquesta.

stats