ELECCIONS 22-M

El socialista Àngel Ros ampliarà la majoria absoluta a Lleida

'El Periódico' identifica Lleida com el bastió del PSC i destaca que “Ros desafia el cicle convergent” i s'emportaria gairebé la meitat dels vots de la ciutat. CiU s'estancaria, ICV i ERC desapareixerien del consistori i la CUP aconseguiria un regidor. El diari 'Segre' també preveu una majoria absoluta de Ros però rebaixa les dades de la clara victòria que prediu 'El Periódico'

L'enquesta del diari El Periódico sobre la intenció de vot a Lleida prediu que l'actual alcalde de la ciutat, el socialista Àngel Ros, revalidarà la majoria absoluta a la Paeria i fins i tot l'ampliarà, ja que recollirà el 49,2% dels vots de la ciutat. El sondeig, elaborat per Gesop, preveu un ascens d'un o dos regidors per al PSC, que ara en té 15. “Ros desafia el cicle convergent”, interpreta el diari, que també destaca que el PP guanyaria el quart regidor i que CiU s'estancaria en els sis representants, mentre que ERC i ICV desapareixerien del consistori ja que perdrien tots els seus edils. Una novetat important seria l'entrada de la CUP, amb un regidor, a la Paeria.

Una altra enquesta, en aquest cas al diari local Segre, també pronostica una majoria absoluta de Ros, però situa el nombre de regidors que obtindria el socialista entre 12 i 14. Segons l'enquesta de Segre, elaborada per Infortècnica, CiU mantindria els sis regidors o en sumaria un i el PP en perdria un o fins i tot dos, i es mouria entre els dos i els tres edils. ERC i ICV que sobreviuen al consistori, segons aquest sondeig, tindrien tres o quatre regidors en el cas dels republicans i un o dos en el cas dels ecosocialistes.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT