Política 25/11/2012

Navarro s'aferra a un resultat millor de l'esperat tot i la davallada

Els socialistes defensen que el seu missatge de "sensatesa" encara pesa i ataquen CiU per haver "fracassat" en l'objectiu de les eleccions

Elena Freixa
2 min
Pere Navarro valora els resultats electorals / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'aferra a un resultat "millor del que deien les enquestes" i assegura que s'ha aconseguit en el "moment més difícil" per al partit. Els socialistes perden vuit diputats i la condició de segons al Parlament, tot i que Navarro ha defensat que guanyen a ERC en nombre de vots absolut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha reconegut que el resultat socialista no és el que es desitjava, tot i afegir que s'han millorat els pitjors auguris dels sondejos que els situaven per sota del llindar dels 20 diputats.

"El nostre missatge de sensatesa segueix pesant", ha dit un Navarro acompanyat per primeres espases del partit a la seu del carrer Nicaragua de Barcelona. En un to d'autocrítica ha afegit: "Potser hem de millorar en les nostres explicacions".

Els socialistes, amb un resultat mínim històric, veuen com ERC li pren l'estatus de segona força a la Cambra que havia mantingut històricament. Amb 20 diputats, els socialistes perden 8 escons respecte les anteriors eleccions del 2010.

Malgrat mantenir-se com a partit més votat en feus com Cornellà o L'Hospitalet de Llobregat, el PSC s'enfonsa a la ciutat de Lleida on ha estat la tercera força més votada i fins a la quarta a Barcelona. Navarro també ha perdut el lideratge a Terrassa, on és encara alcalde però aquest 25-N CiU ha estat primera força a la ciutat.

El PSC veu la seva caiguda, assumida pel líder del partit, queda pal·liada per la constatació del "fracàs" d'Artur Mas en el plantejament d'unes eleccions que no han assolit l'objectiu que buscava CiU, segons Navarro.

El líder socialista ha reiterat que no era el moment de convocar-les i ha subratllat l'èxit de participació que, tot i així, s'ha registrat a tot Catalunya en aquest 25-N.

stats