Especials 18/07/2012

El PP dóna llum verda a l'ERO de Radiotelevisió Valenciana i acomiada 1.300 treballadors

Els membres del consell d'administració del Partit Popular ixen escoltats per la policia per no enfrontar-se a les escridassades dels treballadors

Salvador Almenar
1 min
Els treballadors de RTVV durant la protesta d'aquesta vesprada / EFE

ValènciaEl consell d'administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha aprovat l'ERO que deixarà 1.295 treballadors al carrer. En la reunió mantinguda aquesta vesprada, que s'ha perllongat durant quasi 5 hores, el vot favorable dels consellers del PP ha permès donar llum verda a la proposta de reestructuració de la plantilla presentada dilluns passat per la direcció de l'empresa. Els representants dels partits de l'oposició (PSPV, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià) han votat en contra de l'ERO.

Des de les 5 de lavesprada , diversos centenars de treballadors de RTVV s'han manifestat a les portes de la seu de l'ens públic com a mesura de protesta contra l'acomiadament massiu. Dos representants del comitè d'empresa han pogut parlar amb els consellers abans que començara la reunió, sense que això servira per canviar l'opinió dels consellers del PP.

Els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9 concentrats a Gran Via Marquès del Túria, no han pogut demanar explicacions als consellers que han signat l'ERO que acomiadarà 3 de cada 4 treballadors actuals atès que han decidit eixir per una porta lateral amb l'ajuda de la policia.

Així doncs, els sis representants del PP en el consell i el director general, José López Jaraba, han evitat les escridassades dels treballadors amb l'ajuda de la policia, que els ha tret de l'edifici en cotxes patrulla.

stats