Com canvien els estius

El Pedro González Esquerdo recorda la seva experiència a la Vila Joiosa

1 min

El Pedro González Esquerdo explica la seva primera estança a la Vila Joiosa (Marina Baixa), el poble dels seus avantpassats, l'any 1956. En té records molt clars "del jardí de la casa, de les joguines, del llarg viatge nocturn en vagons de lliteres i del trajecte final en l'autocar groc i vermell de La Unió de Benissa".

En aquesta imatge hi apareixen la mare, la germana i ell. Està feta a la platja de la Vila Joiosa i, al fons, s'hi pot veure el balneari Neptuno.

El Pedro

Aquesta altra imatge està feta vuit anys més tard, el 1964, quan ell i la seva família van tornar de visita a la Vila Joiosa. Llavors, la família ja era més nombrosa i, aquest cop, hi van anar en un Renault Dauphine. "La casa familiar ja no hi era i el vell balneari Neptuno no vivia tampoc els seus millors moments –estava en venda, com es veu a la part superior de la foto– però per a nosaltres, més grans, resultava força engrescador caminar-hi per sota, entre els pilons que el suportaven, i veure les onades trencar-se entre elles", recorda amb nostàlgia. A la foto hi apareix ell, el seu germà i les dues germanes davant el balneari.

El Pedro González Esquerdo amb els seus germans al balneari Neptuno de Vila Joiosa l'any 1964
stats