Sommer salva una Suïssa resolutiva que s'aprofita de la inexperiència d'Albània (0-1)

El conjunt de Giovanni de Biasi s'estrena en una Eurocopa amb una derrota marcada per l'expulsió del seu capità i per les intervencions del porter suís

Roger Requena
Schär celebra el gol que obria el marcador contra Albània

BarcelonaEn el seu debut en una Eurocopa, Albània ha pagat car el preu de la inexperiència. Després d'errar dues clares ocasions salvades per Sommer, ha perdut per la mínima (0-1) contra una Suïssa més pràctica que vistosa, i que ha sabut aprofitar una jugada d'estratègia al minut 5 per avançar-se al marcador. Schär, el central suís, ha trobat en un córner mal defensat l'oportunitat per posar al davant els seus amb un remat de cap. Un únic gol que serveix la segona victòria de Suïssa en una Eurocopa, la primera en una edició que no organitza.

El vent a favor no s'aturaria aquí per als suïssos, que han vist com després d'uns minuts en què Albània s'havia anat animant i adquirint més protagonisme, s'han trobat amb l'expulsió per doble groga del capità albanès Lorik Cana per unes mans molt clares. Pocs minuts abans, el davanter albanès Sariku havia desaprofitat un primer clar mà a mà davant Sommer, que ha evitat l'empat amb un peu providencial. El porter suís tornaria a convertir-se en heroi en evitar, a quatre minuts per al final, un altre un contra un davant Gashi, que, sense cap defensor que ho pogués evitar, ha vist com el porter li posava una mà sensacional.

Suïssa, discreta i conformista

L'expulsió i l'errada de Sariku han resultat un doble càstig molt dur per a la selecció de Giovanni de Biasi, que, tot i començar més replegada i contemplativa, s'ha anat animant i trepitjant cada cop més el terreny rival. Els suïssos, tot i la qualitat d'homes com Shaqiri, Granit Xhaka o Dzemaili, no s'han sentit còmodes fins que no han disposat de superioritat numèrica. Aleshores, han trobat més espais i ocasions per ampliar un avantatge que ja no canviaria. Primer ha estat Dzemaili, amb un xut de falta al pal i amb un remat des de dins de l'àrea al lateral de la xarxa, i després Seferovic, que ha obligat Berisha a intervenir per evitar el segon. El porter albanès, amb un parell d'aturades més al segon temps, s'ha convertit, junt amb l'altre porter, Sommer, en una de les figures destacades del partit.

Lluny de resignar-se a la derrota, Albània ha fer sortir l'orgull per intentar, almenys, obtenir un punt. S'han obert les línies, i això ha propiciat un partit més obert, amb menys control i alternatives constants. Els de Di Biasi han intentat buscar pilotes llargues a l'esquena dels centrals Schär i Djourou, però de mica en mica Suïssa els privava de la pilota i, per tant, de les opcions de sorprendre al contracop.

El conjunt de Vladimir Petkovic, però, ha intentat frenar aquest descontrol imposant més pausa i refredant el partit. Han disposat de més ocasions, però davant la falta d'encert, han permès a Albània arribar amb vida fins al final del partit. La desesperació dels albanesos, però, els ha acabat privant d'un punt final.